Hoe werkt de kennisbank?

De Kennisbank Stedelijk Water is hét portaal waar stedelijk waterbeheerders en hun samenwerkingspartners de kennis vinden om de opgaven waar zij voor staan goed uit te kunnen voeren. Informatie in de Kennisbank is algemeen gedragen binnen het werkveld, begrijpelijk en in de goede vorm voor de professional. 

Wat is belangrijk om te weten?

  • Alle kennis zit in de Kennisbank. De Leidraad riolering, thema’s en verschillende kennisproducten en RIONEDpublicaties zijn als zelfstandige producten verdwenen.
  • U kunt nog wel boekjes van recente publicaties bestellen en de pdf’s ervan downloaden. Nieuw is dat u vanuit de kennisbank pdf’s op maat kunt samenstellen en downloaden.

Zoeken:

  • De zoekmachine van de Kennisbank Stedelijk Water werkt het best als u een volledige vraag intypt. Meer informatie hierover vindt u hier.

Het vinden van oude Leidraadmodules:

  • Kunt u de informatie uit de Leidraad moeilijk vinden? Wij hebben een verwijzingstabel om van oude leidraadmodules op de juiste plek in de Kennisbank te komen. 

Status van de informatie:

  • Bijna alle informatie in de kennisbank is geautoriseerd door de CVLH (Commissie voor Vaststelling van Leidraden en Handreikingen) en heeft daarmee dezelfde status als de informatie in de vroegere Leidraad. De pagina's met een grijze achtergrond (en de tekst Inhoud opgesteld door bureau Stichting RIONED) hebben geen autorisatieprocedure doorlopen.
  • Grote delen van de kennisbank zijn afgelopen jaar geactualiseerd, andere delen moeten nog geactualiseerd worden. Op de pagina programmering actualisatie Kennisbank vindt u informatie over de afgeronde actualisatieprojecten en een vooruitblik naar geplande actualisatieprojecten. Deze actualisatieprojecten voeren wij uit met een vaste auteurspool en worden begeleid door verschillende begeleidingscommissies.

 


KennisbankU Bezocht Onlangs


GEEF UW SUGGESTIE