De Filterhulp 'Hydraulisch functioneren', oftewel Modelleren hydraulisch functioneren, van de Kennisbank Stedelijk Water kan u helpen om het juiste modelconcept te kiezen. U krijgt de informatie die bij uw vragen horen. Deze Filterhulp geeft u antwoord op de volgende vragen:

  • Wilt u als opdrachtgever een modelleringsvraag op de markt zetten, wilt u als modelleur zelf een model bouwen of wilt u de kwaliteit en bruikbaarheid van een bestaand model toetsen? (Door het beantwoorden van deze vraag bepaalt u het detailniveau van de kennisbankpagina's in de filterselectie.)
  • Op wat voor soort stedelijk watersysteem is uw vraag van toepassing? (Verschillende typen stedelijke watersystemen modelleren)
  • Op welke vraag moet het model een antwoord geven? (Informatiebehoefte en modeldoelstelling)
  • In het geval van water op straat berekeningen: is sprake van waterstroming over het oppervlak die niet via de kolken afstroomt naar de riolering? (Dit kan voorkomen in hellend gebied afhankelijk van de inrichting van het maaiveld. In deze gevallen is een standaard inloopmodel niet geldig.)
  • Wilt u indicatieve of gedetailleerde modelberekeningen? (Gewenst detailniveau kiezen)

Stap I van Modelleren hydraulisch functioneren geeft de nodige handvatten om het filter te kunnen doorlopen en de antwoorden te kiezen die op uw situatie van toepassing zijn. Zijn meerdere opties van toepassing, dan kunt u in de Filterhulp meerdere opties aanvinken.

Op basis van de keuzes die u maakt, toont de kennisbank van de volgende stappen specifiek de informatie die u nodig hebt. U kunt deze gefilterde informatie bewaren in uw Mijn RIONED.

Bekijk de Filterhulp.

Exclusief voor leden
Geïnteresseerd in dit artikel? Log in!
En krijg toegang tot dit artikel en andere besloten delen van de website, met o.a. de kennisbank, beeldenbank en onderzoekspublicaties.
Vorige artikel Volgende artikel