Volop enthousiasme tijdens Down the Drain 2018

Laatst geac­tu­aliseerd 22 oktober 2019

Ruim 180 hbo-studenten deden op donderdag 24 mei actief mee met de minicolleges en de Urban Drainage Game tijdens het jaarlijkse kennis- en carrière-event van Stichting RIONED.

De negende editie van Down the Drain, het jaarlijkse kennis- en carrière-event voor hbo-studenten, vond plaats op donderdag 24 mei 2018. De belangstelling was goed met ruim 180 studenten van zeven hogescholen: Zuyd Hogeschool uit Heerlen, Van Hall Larenstein uit Velp, HAN uit Arnhem/Nijmegen, AVANS uit Tilburg/Den Bosch, Hogeschool Utrecht uit Utrecht en INHOLLAND uit West-Nederland.

Minicolleges

Het ochtendprogramma bestond uit minicolleges van vakmensen. Hun presentaties zijn beschikbaar via het digitaal platform (zie verderop):

De organisatie van het Nationaal Watertraineeshipliet zien hoe studenten als trainee aan de slag kunnen.

Urban Drainage Game

Het middagprogramma was gereserveerd voor de Urban Drainage Game waarin de kennis van de deelnemers werd getest en aangevuld. De game begon individueel voor alle deelnemers als kwalificatie voor de ronde met teams op het podium. De deelnemers in de zaal speelden daarna met de teams mee door de beste antwoorden van de teams te kiezen. De beste vier deelnemers streden in de finale om de winst.

De vier deelnemers die streden in de finale.Vergroot afbeelding

Hoge evaluatiescore

Het was een motiverende dag met een hoge evaluatiescore. De opkomst van de studenten was dit jaar ook bijzonder hoog, vrijwel iedereen die zich had aangemeld, was aanwezig. Vanuit de evaluatie starten de voorbereidingen voor de tiende Down the Drain in het voorjaar van 2019.