Hbo

Stichting RIONED ondersteunt het hbo-onderwijs met verschillende activiteiten.

Down the drain

Down the drain! is het jaarlijkse kennis- en carrière-event over urban drainage voor hbo-studenten. Maak kennis met de veelzijdigheid van en beroepsmogelijkheden in de sector.

Over Down the drain!

Vraagstukken vloeistofmechanica

Samen met ontwikkelt RIONED een oefenvraagstukkendatabank voor vloeistofmechanica om de onderwijskwaliteit te bevorderen.

Vraagstukken vloeistofmechanica

Rekenpracticummodules

Stichting RIONED heeft voor het hbo vier rekenpracticummodules ontwikkeld, gericht op het hydraulisch functioneren van stedelijke (afval)watersystemen.

Overzicht practicummodules

Instructievideo's aanleg en beheer

De video's laten zien de juiste werkwijze van verschillende activiteiten zien zoals de aanleg van riolen en putten of het opzoeken van kabels en leidingen.

Instructievideo's van aanleg en beheer

Lesmodule riolering

De Module Riolering voor het hbo is bedoeld voor (technische) studenten. De module is opgezet als digitaal lesmateriaal, geschikt voor zelfstudie.

Bekijk de Module Riolering voor het hbo

Sewer Systems Module for HPE

The Sewer Systems Module for Higher Professional Education offers higher education material in the field of urban drainage and sewerage. It gives an overview of planning, technology, design, and management of urban drainage in the context of The Netherlands/Western Europe.

About Sewer Systems Module