Hier vindt u relevante artikelen en praktijkvoorbeelden in relatie tot het beheer van vrijvervalriolering.

Campagne 'Graafschade voorkomen we samen'
Het Kabel en Leiding Overleg (KLO) lanceert een landelijke campagne om het zorgvuldige graafproces conform de CROW 500-richtlijn in de gehele keten te stimuleren. (Dit artikel is gepubliceerd in RIONEDnieuws december 2017.)

Verklaringen voor graafschade bij rioleringswerk basis voor betere aanpak
Stichting RIONED heeft onderzoek laten doen naar graafschades bij rioleringswerk. Hieruit blijkt dat de gemeente een belangrijke rol kan spelen om het aantal graafschades te verminderen. (Dit artikel is gepubliceerd in RIONEDnieuws december 2017.)

Duurzaam plaagdierbeheer in riolen
Soms komt een Nederlandse gemeente in het nieuws vanwege een rattenplaag in en buiten het riool. Hoe komt u er vanaf en nog belangrijker: hoe voorkomt u zo'n plaag? (Dit artikel is gepubliceerd in RIONEDnieuws juni 2015.)

Onderzoek naar wortelingroei
Wortelingroei in de riolering komt vrijwel in heel Nederland voor. In 2015 deed ARCADIS eerst in Eindhoven en vervolgens in 2016 landelijk onderzoek naar wortelingroei en naar kosteneffectieve, preventieve maatregelen. Hier vindt u een korte samenvatting.

Ondergrondse infrastructuur regelen, casus Oss
Veel beheerders hebben het gevoel de regie op de openbare ruimte kwijt te zijn. Oss sloeg de handen ineen met buurgemeenten Veghel, Uden en Bernheze om weer baas in eigen grond te worden. (Dit artikel is gepubliceerd in RIONEDnieuws oktober 2015.)

 

Exclusief voor leden
Geïnteresseerd in dit artikel? Log in!
En krijg toegang tot dit artikel en andere besloten delen van de website, met o.a. de kennisbank, beeldenbank en onderzoekspublicaties.
Vorige artikel Volgende artikel