Agenda

Webinar Hoe krijg ik voldoende geschikte collega’s?

Datum
18 november 2021 - 18 november 2021
Tijd
13:30 - 14:30
Locatie
Webinar

Veel professionals ervaren een (te) groot takenpakket. Daar is wat aan te doen. Tijdelijk kun je als professional extra belasting aan, maar op de lange termijn is overbelasting funest. Je raakt opgebrand en hebt ook geen tijd meer om je kennis op peil te houden. Met de ontwikkelingen in ons vakgebied krijgen gemeenten steeds nieuwe taken, vaak zonder dat er mensen bijkomen.

Dat vraagt om objectief inzicht in de activiteiten, de beschikbare mensen en gevolgen die dat heeft. En om keuzes als het aantal mensen niet past bij de geplande activiteiten. Al is het vanuit uw betrokkenheid vaak lastig om dingen te laten liggen.

Janine Leeuwis - Tolboom (Royal HaskoningDHV) laat zien hoe veel gemeenten met de Branchestandaard organisatiescan inzicht kregen in de al aanwezige kennis en de kennis die nog ontbreekt. En hoe het resultaat ervan - al dan niet aangevuld met een formatiescan – de urgentie zichtbaar maakte bij het management.

Julia Donker (gemeente Utrecht) vertelt hoe zij bij de gemeente als manager binnenkwam op een overbelaste afdeling. En hoe het haar vervolgens, met hulp van onder meer de organisatiescan, gelukt is om een hele nieuwe start te maken.

Het vinden van een geschikte collega vraagt ook om het aanboren van nieuwe bronnen. Mogelijkheden die nog niet overal worden benut, zijn bijvoorbeeld watertrainees en zij-instromers. Met praktijkervaringen van een trainee en een begeleider geven we een inkijkje in wat er ook mogelijk is.

De sprekers zijn Janine Leeuwis – Tolboom (Royal HaskoningDHV) en Julia Donker (Gemeente Utrecht).

Aanmelden

Medewerkers van begunstigers van Stichting RIONED kunnen kosteloos deelnemen. U kunt u tot en met woensdag 17 november 2021 aanmelden.

Op de dag zelf ontvangt u per e-mail een link naar het webinar. Later krijgt u ook een link om het webinar terug te kijken. Ook eventuele wijzigingen geven we door op het e-mailadres waarmee u zich aanmeldt.

Aanmelden

Alle agenda items