Het programma van de RIONEDdag 2022

Laatst geac­tu­aliseerd 11 maart 2022

De RIONEDdag is hét jaarlijkse congres voor professionals in het stedelijk waterbeheer. Vanuit het Beatrix Theater in Utrecht kijkt Stichting RIONED, op donderdag 16 juni 2022, vooruit met onderwerpen als klimaatverandering, circulariteit en energietransitie. Tegelijk neemt onze directeur Hugo Gastkemper na 22 jaar afscheid en verwelkomen we onze nieuwe directeur Hilde Niezen. Het wordt daarom een heel bijzondere RIONEDdag. We kijken uit naar uw deelname en de inspirerende gesprekken die ontstaan.

Programma 16 juni 2022

Hilde NiezenVergroot afbeelding

09:00 Ontvangst
09.40 Welkom door de dagvoorzitter Annette van Soest en introductie van de nieuwe directeur van Stichting RIONED: Hilde Niezen. Met een stevig netwerk binnen de wereld van water en klimaatadaptatie zijn we benieuwd naar de kansen die ze ziet voor het stedelijk waterbeheer.
10.00  Welke buien krijgen we en welke onzekerheden spelen er? Hoe kunt u hiermee omgaan?

Geert Lenderink (KNMI)Vergroot afbeelding

Geert Lenderink van het KNMI praat u bij over de ontwikkelingen in klimaat en neerslag. Wat weten we nu meer dan een aantal jaar geleden en hoe moet u alle berichten in de media plaatsen? Natuurlijk blijven er op de lange termijn ook nog onzekerheden, bijvoorbeeld omdat we niet weten in welk tempo de uitstoot van CO2 gaat dalen. 
Onder leiding van dagvoorzitter Annette van Soest proberen Geert Lenderink (KNMI), Jeroen Langeveld (TU Delft) en Martijn Klootwijk (gemeente Breda) u te helpen om met die onzekerheden om te gaan. Want u neemt nu beslissingen voor systemen die over 50 of 100 jaar nog moeten werken.

10.50 Pauze 

11.00 Start Microcursussen (Er is koffie/thee in de microcursus-zaal.)

11.20 Start Sessies
11.20 Start Kennistafels

12.30 Lunchpauze

13.25 Welkom terug door de dagvoorzitter Annette van Soest
13.30 Wat betekent de energietransitie voor stedelijk water?

David Peters (Stedin)Vergroot afbeelding

We gaan over van een fossiele naar een duurzame energievoorziening. Wat betekent deze energietransitie voor de ordening van de onder- en bovengrond? En voor de planning van werkzaamheden in de openbare ruimte? Dit hangt deels af waar er voor welke alternatieve energievoorziening gekozen wordt.
Om inzicht te bieden in de gevolgen hebben de netbeheerders gezamenlijk vier Klimaatneutrale energiescenario’s voor in 2050 opgesteld. David Peters is als één van de bestuurders van Stedin verantwoordelijk voor netbeheer-vraagstukken door de energietransitie. Hij neemt u graag mee in de energiescenario’s om bijvoorbeeld de stap te maken naar de impact van nieuwe warmtenetten op de ondergrond met bestaande (riool)leidingen en kabels.

13.55 De verkiezing van de RIONEDinnovatieprijs 2022
Drie genomineerden pitchen hun innovatie op het podium. In twee stemronden kiezen de deelnemers dé winnaar van de RIONEDinnovatieprijs 2022.

Start speciaal afscheidsprogramma

Dagvoorzitter Annette van Soest verwelkomt alle gasten die de zaal inkomen om het speciale middagprogramma bij te wonen.

Hugo GastkemperVergroot afbeelding

14.30 Voorzitter Joost van Oostrum neemt afscheid van Hugo Gastkemper als directeur.
14.35 Hugo Gastkemper neemt afscheid van de vakwereld
15.00 De netwerkborrel van de RIONEDdag
17.30 Het avondbuffet (graag in het aanmeldformulier aangeven of u hier gebruik van wilt maken)
19.30 Einde van de RIONEDdag 2022


 

Ik wil mij aanmelden voor de hele RIONEDdag.

Tijdens de RIONEDdag 2022 kunt u deelnemen aan verschillende programmaonderdelen. Er is keuze genoeg om uw vakkennis te verrijken.

 

In het aanmeldformulier geeft u uw keuze op voor de kennistafels of sessies of microcursussen. Daarnaast geeft u ook aan of u wel of niet deelneemt aan het avondbuffet. 

 

Aanmelden voor de hele RIONEDdag 2022

Ik wil mij enkel aanmelden voor het afscheid van Hugo Gastkemper.

Tijdens het speciale kosteloze middagprogramma nemen we afscheid van onze directeur Hugo Gastkemper. Met na afloop de traditionele netwerkborrel. In het aanmeldformulier kunt u aangeven of u wel of niet deelneemt aan het avondbuffet.
 

Aanmelden afscheidsprogramma Hugo Gastkemper