Het programma van de RIONEDdag 2023

Laatst geac­tu­aliseerd 16 februari 2023

De RIONEDdag is hét jaarlijkse congres voor professionals in het stedelijk waterbeheer. De wijk in! is het jaarthema van Stichting RIONED en dus ook het thema van de RIONEDdag op donderdag 6 april 2023. Grote vervangings- en nieuwbouwopgaven, water en bodem als sturend principe voor ons land, de energietransitie en diverse klimaatopgaven als droogte en overtollig water staan voor de deur. Gemeenten, bedrijven en waterschappen gaan daarmee de komende jaren flink aan de slag. Vraagstukken met gigantische impact, die vragen om visie, lokale kennis en handelen op wijkniveau.

Aanmelden voor de RIONEDdag 2023

Programma De wijk in

09:00 - Ontvangst 

10.00 - Welkom door dagvoorzitter Annette van Soest
Hilde Niezen (directeur Stichting RIONED) opent de dag met een toelichting op de strategische visie van Stichting RIONED en geeft een blik op de activiteiten voor aankomend jaar.

Bezoeker RIONEDdag kijkt naar de presentatie met telefoon in zijn handen
Interactieve quizVergroot afbeelding

10.15 - Samenwerking in de European Water Association
Hilde Niezen (directeur Stichting RIONED) praat u samen met Wendy Francken (directeur Vlario) bij over de geïntensiveerde samenwerking in Europees verband. Maar wat weet de zaal over de aanpak van onze zuiderburen? Test uw kennis tijdens de interactieve digitale quiz: Vlaanderen versus Nederland!   

10.45 - Rioolvernieuwing motor voor wijkverbetering
Door klimaatverandering, strenge milieunormen en andere factoren stellen we hele nieuwe eisen aan het rioolstelsel van de toekomst. We moeten terug naar de tekentafel! In de visie van Koen Weytingh (ToekomstSterk) doen we dat doelmatig als we naar het hele systeem kijken, over de eigendomsgrenzen heen. Rioolvernieuwing wordt dan de motor van brede wijkverbetering. Koen vertelt zijn verhaal in het plenaire ochtendprogramma aan de hand van voorbeelden uit Laren en Zwolle. Geïnteresseerd geraakt? Volg dan ook de sessie Droomwijk volgens plan!

11.15 - De verkiezing van de RIONEDinnovatieprijs 2023
Drie genomineerden pitchen hun innovatie op het podium. In twee stemronden kiezen de deelnemers dé winnaar van de RIONEDinnovatieprijs 2023.

12.00 - Lunch

Microcursusdocent Arian LamVergroot afbeelding

13.00 - Start keuzeprogramma Microcursussen en Sessies
Geef uw keuze in aanmeldformulier op voor twee sessies of één van de zeven microcursussen.

14.30 - Koffie & lekkers

15.00 - Hoe laat u uw collega's of bewoners meebewegen?
Het antwoord van Aranka Sinnema (Duwtje) is heel simpel: geef ze een duwtje in de goede richting! Samen met Aranka Sinnema, gedragexpert van Duwtje, wordt gekeken naar het menselijke gedrag. Vanuit de gedragswetenschap worden herkenbare situaties uit het stedelijk waterbeheer aangehaald en krijgt u handvaten aangereikt om een probleem eens op een andere manier te benaderen.

Hilde Niezen en Annette van SoestVergroot afbeelding


15.45 - Dagafsluiting door Annette van Soest
Samen met Hilde Niezen sluiten we onder begeleiding van Buzzmaster met alle deelnemers de dag interactief af.

16.00 - Borrel

17.00 - Einde RIONEDdag 2023

 

Ik wil mij aanmelden voor de RIONEDdag

Tijdens de RIONEDdag 2023 kunt u deelnemen aan verschillende programmaonderdelen. Er is keuze genoeg om uw vakkennis te verrijken.
 

Aanmelden voor de RIONEDdag 2023