Nieuws

Studiereis naar Zürich, 's werelds duurzaamste stad

Publicatiedatum 27 augustus 2019

Hoe gaat Zürich om met de energietransitie, gezondheids- en klimaatadaptatievraagstukken en de wens om te vergroenen bij meer verstedelijking? Ga 18 t/m 20 september 2019 met ons mee en laat u inspireren!

Stadswerk, Stichting RIONED, Koninklijk Waternetwerk, GDO en Waternet organiseren, samen met de Nederlandse ambassade Zwitserland en de Grün Stadt Zürich, een aantrekkelijk werkbezoek aan de meest duurzame stad ter wereld: Zürich.

Ingenieursbureau Arcadis en het Centre for Economic and Business Research publiceerden eind 2016 een lijst met de meest duurzame steden in de wereld. Zürich stond daarin bovenaan. Reden om naar Zwitserland af te reizen om “inside information” in te winnen en te bekijken hoe dat duurzame profiel zich vertaalt in de openbare ruimte.

Leren van elkaar

Tijdens deze studiereis van 18 t/m 20 september 2019 leert u niet alleen van onze Zwitserse collega’s. Het reisgezelschap is in zichzelf ook een uitgelezen kennisbron. Zeker omdat we als organisatoren vanuit vijf verschillende kringen professionals weten te mobiliseren. Aan het eind van elk dagdeel is bovendien een reflectie op de verworven praktijkkennis geprogrammeerd.

Duurzame reis en verblijf in centrum Zürich

We reizen duurzaam per ICE trein naar Zürich. Het gezamenlijk vertrek is gepland vanuit Arnhem CS, maar u kunt natuurlijk ook eerder opstappen in Amsterdam of Utrecht. U verblijft in een hotel nabij het centrum (eenpersoonskamer met eigen douche, inclusief ontbijt). Ook de lunchkosten, kosten voor sprekers, excursies en lokaal vervoer zijn inbegrepen in de reissom. Dinerkosten zijn voor eigen rekening. U kunt uw verblijf desgewenst op eigen kosten verlengen. Aanmelden verloopt via Stadswerk, dus zij zijn u hierbij graag behulpzaam.

Kosten

De kosten bedragen bij inschrijving voor 15 juni 2019 € 895,00 (excl. btw) voor leden/begunstigers van Stichting RIONED, Stadswerk, Koninklijk Waternetwerk, GDO en Waternet. Vanaf 15 juni 2019 bedragen de kosten voor leden/begunstigers € 1.195,00 (excl. btw). Voor overige deelnemers bedragen de kosten € 1.495,00 (excl. btw).

Aanmelden

Het deelnemersaantal voor deze reis is beperkt tot maximaal 45. Verzeker u van een plaats en meld u dan snel aan via de website van Stadswerk. Hier vindt u ook een uitgebreid programma.

Alle nieuwsberichten