Nieuws

Operatie Sterk Water, menselijk kapitaal is cruciaal!

Publicatiedatum 01 februari 2024

Stichting RIONED, het Koninklijk Nederlands Waternetwerk en Wateropleidingen pakken de personele uitdagingen in de sector aan. Op de RIONEDdag ondertekenden zij samen het initiatief voor de arbeidsmarktagenda. Onder de vlag van Operatie Sterk Water bundelen zij hun krachten samen met de sector.

Werken aan een goede leefomgeving rondom en met water is het beroep voor de toekomst. Leren, werken en innoveren – met hoofd, handen en hart - in het (stedelijk) water is cruciaal voor de toekomst van Nederland. Het verdient daarom toename aan aandacht en status.

Operatie Sterk Water van start. Met (vlnr) Monique Bekkenutte (Koninklijk Nederlands Waternetwerk), Hilde Niezen (Stichting RIONED) en Gabriëlle Knufman (Wateropleidingen). (Fotograaf: Michelle Muus)Vergroot afbeelding

Het werk van de (stedelijk) waterbeheerder in steeds drukkere groeiende wijken vereist een integrale aanpak, met onder andere groen, verkeer en bewonersparticipatie. Hevigere regenval, droogte, de energietransitie samen met de wens tot circulair handelen geven een extra dimensie aan het vakgebied. Tegelijkertijd ziet de sector een uitstroom van ervaren personeel en onvoldoende aanwas van jonge collega’s.

Concreet

De eerste stap in Operatie Sterk Water dit jaar is het ontrafelen van het personeelsvraagstuk en het definiëren van concrete acties. Het doel is het werk voor water in de schijnwerpers zetten, nieuwe collega’s voor de sector winnen, het delen van vakkennis en ervaring bevorderen. Dit initiatief sluit aan bij de ambities van de Topsector Water & Maritiem. Menselijk kapitaal is cruciaal!

Lees het persbericht Operatie Sterk Water.

Alle nieuwsberichten