Nieuws

Doe mee met actualisaties Kennisbank Stedelijk Water!

Publicatiedatum 14 januari 2021

Vanaf deze maand starten veel actualisaties van de Kennisbank Stedelijk Water. De projectplannen zijn rond en de auteurs staan klaar. We zijn nu bezig met het samenstellen van begeleidingscommissies, die meesturen op vorm en inhoud. Doet u mee?

Als lid van een begeleidingscommissie denkt u mee en geeft u advies. Is de informatie begrijpelijk genoeg? Geeft de inhoud antwoord op de juiste vragen in tekst of beeld? Wat moet er nog bij? Wat kan eruit? De auteurs voeren het werk uit, onder begeleiding van een projectmanager van Stichting RIONED.

Waarom nieuwe begeleidingscommissielieden?

We hebben al een groep enthousiaste meedenkers en adviseurs die zich regelmatig als commissielid inzetten. We zouden het leuk vinden om daarbij ook nieuwe mensen te verwelkomen. Naast een frisse blik is het prettig om wat extra leden te hebben voor alle actualisaties die eraan komen.

Wat vragen we van u?

Per project komen we meestal twee of drie keer (digitaal) bij elkaar. Vanwege corona vinden de vergaderingen vooral of helemaal digitaal plaats (via Teams). Dat scheelt tijd, omdat u niet hoeft te reizen. U mag veel kennis hebben, maar interesse in het onderwerp is belangrijker. We maken de kennisbank juist voor mensen die nog niet alles weten!

Welke actualisatieprojecten starten nu?

  • Juridisch en beleid (alles onder dat kopje, behalve GRP en Incidenten). Dit onderdeel passen we aan op de Omgevingswet en actualiseren we direct in zijn geheel.
  • Omgevingsprogramma, als opvolger van het GRP.
  • Grondwateronderzoek en doorlatendheidsonderzoek. Vooral bij grondwateronderzoek is er in tien jaar tijd meer kennis voor gebruik in de gemeentelijke situatie beschikbaar.
  • Kostenkengetallen. Naast actualisatie komt hier extra aandacht voor digitaal gebruik.
  • Personele middelen. Naast actualisatie voegen we nieuwe activiteiten toe en verwerken we de branchestandaard.

Verder lopen al actualisaties van Ontwerp en Meten/monitoring, die komen dit jaar in de kennisbank.

Meer weten?

Hebt u interesse of vragen? Stuur een mailtje naar Rob Hermans via info@rioned.org. Ook als u wilt bellen, hij belt u dan terug.

Alle nieuwsberichten