Nieuws

Drie webinars in november en december 2023

Publicatiedatum 31 oktober 2023

Naast het al aangekondigde webinar ‘Personeel voor de gemeentelijke watertaken’ van 9 november zullen we nog twee webinars houden dit jaar. Op 30 november is er het webinar ‘Hoe een ontwerp tot stand komt’ en op 14 december het webinar ‘De meerwaarde van meten’. Na het zien van deze drie webinars weet u waar u moet zijn in de Kennisbank Stedelijk Water om de kennis toe te passen.

Drie grote hoofdstukken in de Kennisbank Stedelijk Water zijn recentelijk vernieuwd:

Webinar: Personeel voor de gemeentelijke watertaken – 9 november

Hoeveel personeel heeft een gemeente nodig voor de gemeentelijke watertaken? En wat moet het personeel weten en kunnen? Dat is gedetailleerd uitgewerkt in het geactualiseerde kennisbankhoofdstuk Personele bezetting gemeentelijke watertaken. Janine Leeuwis-Tolboom en Erik Liefting helpen u in dit webinar op weg om de personele situatie specifiek te maken voor uw gemeente.
Meer informatie en aanmelden webinar Personeel voor de gemeentelijke watertaken.

Webinar: Hoe komt een ontwerp tot stand – 30 november

Als stedelijk waterbeheerder laat u waarschijnlijk regelmatig ontwerpen maken en/of wordt uw bijdrage gevraagd bij de ontwerpen van andere partijen, zoals projectontwikkelaars. Het hoofdstuk van de Kennisbank Stedelijk Water over het ontwerpen van stedelijk watersystemen en -voorzieningen is opnieuw ingedeeld, geactualiseerd en aangevuld. In dit webinar vertellen Oscar Kunst (Stichting RIONED) en Maria Rus (Gemeente Almere) wat er nieuw is en wanneer en hoe een stedelijk waterbeheerder het kan inzetten.
Meer informatie en aanmelden webinar Hoe komt een ontwerp tot stand.

Webinar: De meerwaarde van meten – 14 december

Meten in het stedelijk waterbeheer heeft zich de afgelopen twee decennia doorontwikkeld van nieuwe, veelbelovende, techniek naar het basisgereedschap van de stedelijk waterbeheerder. Het komende decennium zal in het teken staan van data. Met deze insteek is het hoofdstuk Meten van de Kennisbank Stedelijk Water grondig vernieuwd. Jeroen Langeveld (Partners4UrbanWater) en Marco van Bijnen (M. van Bijnen Advies) laten u tijdens het webinar de mogelijke meerwaarde van meten ervaren en geven aan hoe het kennisbankhoofdstuk u daarbij kan helpen.
Meer informatie en aanmelden webinar De meerwaarde van meten.
 

Blijf op de hoogte

Op de Webinarpagina vindt u een overzicht van de webinars die op het programma staan. Ook kunt u hier alle eerder uitgezonden webinars terugkijken. 

Blijf op de hoogte via RIONEDnieuws en volg ons op LinkedIn.

Alle nieuwsberichten