Nieuws

Drie nieuwe publicaties voor persleidingenbeheer

Publicatiedatum 12 juni 2023

Persleidingen zijn de slagaders in het afvalwatersysteem. Goed beheer van de 13.000 km persleidingen is van groot belang voor gemeenten en waterschappen. Drie nieuwe publicaties helpen u om in control te blijven zodat kosten en overlast ook op lange termijn beperkt blijven.

Drie nieuwe publicaties voor persleidingenbeheerVergroot afbeelding

De nieuwe publicaties kunt u downloaden via de volgende links:

De publicatie Handreiking inventarisatie en inspectie van persleidingen (2023-09) beschrijft de van 2013 tot 2023 opgedane ervaringen met onderzoek naar de ligging, conditie en functioneren van persleidingen. 

Een standaard voor uniforme registratie van incidenten bij persleidingen wordt in de publicatie STUIP: STandaard voor Uniforme Incidentenregistratie Persleidingen (2023-18) beschreven. STUIP is ontwikkeld en beproefd als de landelijke STandaard voor Uniforme Incidentenregistratie Persleidingen.

De publicatie Degradatie van asbestcementen afvalwaterpersleidingen (2023-19) beschrijft het uitgevoerde naar onderzoek de belangrijkste oorzaken en kenmerken van het uitlogingsproces van asbestcementen afvalwaterpersleidingen in beeld.

Bekijk ook het innovatieprogramma Professioneel persleidingenbeheer.
 

Alle nieuwsberichten