Nieuws

Bijzondere voorzieningen in beeld wint RIONEDinnovatieprijs 2023

Publicatiedatum 07 april 2023

Bijzondere voorzieningen in beeld van Gemeente Maastricht i.c.m. HaDennis is door de deelnemers aan de RIONEDdag op 6 april uitgeroepen tot innovatie van 2023 op het gebied van riolering en stedelijk waterbeheer. Iedereen in de rioolsector kent het wel. Je hebt gegevens nodig van een bepaalde overstortput, een stuw of andere bijzondere voorziening. En jawel hoor, nét die voorziening waarvan je gegevens nodig hebt ontbreekt het daaraan. Zo verging het ook in de gemeente Maastricht. Met behulp van een LiDAR scanner worden bijzondere voorzieningen als overstorten, stuwen en BBB’s sneller en gedetailleerder in kaart gebracht.

Winnaar RIONEDinnovatieprijs 2023 ontvangt de oorkonde (foto v.l.n.r. Joost van Oostrum (voorzitter van de raad van toezicht van Stichting RIONED), Dennis Spronk (HaDennis) en Hilde Niezen (directeur Stichting RIONED).Vergroot afbeelding

Hilde Niezen, directeur Stichting RIONED, feliciteert de winnaars. “Met een overtuigende 63% in de tweede stemronde won ‘Bijzondere voorzieningen in beeld’ de RIONEDinnovatieprijs 2023. Dankzij de scanner breng je een ondergrondse voorziening eenvoudig in kaart. Daarna heb je ontzettend mooie 3D-beelden die je kunt gebruiken om de werking van de voorziening te visualiseren."

Bijzondere voorzieningen in beeldVergroot afbeelding

Lees het volledige persbericht en bekijk de inzending van de winnaar van de RIONEDinnovatieprijs 2023.z

Innovatie pitchen tijdens de RIONEDdag

De RIONEDdag is hét jaarlijkse congres voor professionals in het stedelijk waterbeheer. De drie genomineerden voor de RIONEDinnovatieprijs pitchten op 6 april 2023 hun innovatie op het podium. In twee stemronden kozen de 600 deelnemers dé winnaar van de RIONEDinnovatieprijs 2023: Bijzondere voorzieningen in beeld.

De twee andere nominaties waren:

  • Sewerage Designer door Gemeente Zundert en Nelen & Schuurmans: een softwaretool om het ontwerpproces van riolering te versnellen.
  • SUCCES klimaattoets door SWECO: een quick-scan waarmee klimaatbestendigheid getoetst kan worden.

RIONEDinnovatieprijs

Stichting RIONED wil de innovatie in het stedelijk waterbeheer en de riolering stimuleren door een podium aan te bieden waar organisaties (bedrijven en overheden) hun innovatie kunnen tonen. Elk jaar kiezen de deelnemers van de RIONEDdag wie de RIONEDinnovatieprijs wint.

Lees meer over de RIONEDinnovatieprijs en de winnaars van voorgaande jaren.

Alle nieuwsberichten