Nieuws

Nominaties RIONEDinnovatieprijs bekend

Publicatiedatum 21 februari 2023

De RIONEDinnovatieprijs is een begrip in het stedelijk waterbeheer. Deze prijs wordt ieder jaar uitgereikt op de RIONEDdag. Zo ook op de aankomende RIONEDdag van 6 april 2023. Dit jaar hebben wij zeven inzendingen ontvangen. Wilt u meer weten over de drie innovaties die op de RIONEDdag door de inzenders gepresenteerd worden?

Zeven inzendingen

Stichting RIONED heeft voor de RIONEDdag 2023 in totaal zeven inzendingen ontvangen voor de RIONEDinnovatieprijs. Ook dit jaar waren de inzending weer erg divers. U kunt alle inzendingen bekijken. Vanuit deze inzendingen heeft een onafhankelijke nominatiecommissie drie innovaties geselecteerd voor een presentatie op de RIONEDdag op 6 april 2023. Deze commissie heeft gekeken naar mate van innovatie, originaliteit en toepasbaarheid in de sector. 

Genomineerde inzendingen

U kiest als bezoeker op de RIONEDdag zelf de winnaar van de RIONEDinnovatieprijs. Met twee stemrondes bekronen de bezoekers één innovatie tot absolute winnaar. De volgende innovaties (in willekeurige volgorde) zijn genomineerd door de nominatiecommissie voor een presentatie op de RIONEDdag:

  • Sewerage Designer door Gemeente Zundert en Nelen & Schuurmans: een softwaretool om het ontwerpproces van riolering te versnellen. Bekijk de inzending.
  • SUCCES klimaattoets door SWECO: een quick-scan waarmee klimaatbestendigheid getoetst kan worden. Bekijk de inzending.
  • Bijzondere voorzieningen in beeld door Gemeente Maastricht: met LiDAR en SLAM rioolvoorzieningen in beeld zonder deze te betreden. Bekijk de inzending.

Reageren

U kunt vanaf nu op elke ingezonden innovatie reageren. Uw reactie wordt op de website van Stichting RIONED gepubliceerd en de indienende partij wordt in de gelegenheid gesteld om hierop een antwoord te geven. Uw reactie wordt onder de ingezonden innovatie vermeld. U gebruikt hiervoor de knop onderaan elke individuele pagina van een innovatie.

Stichting RIONED feliciteert de genomineerden en bedankt iedereen die een innovatie heeft ingezonden.

Alle nieuwsberichten