Nieuws

Kennis in regio bijeenkomsten goed bezocht

Publicatiedatum 09 oktober 2023

Hoe maak je slim gebruik van beschikbare kennis, hulpmiddelen en tools op het gebied van klimaatadaptatie? Hoe leer je van elkaars ervaringen en speel je sneller in op het veranderende klimaat? Begin 2023 zijn de bijeenkomsten Kennis in de Regio van start gegaan, bedoeld voor professionals bij gemeenten, waterschappen en provincies die te maken hebben met klimaatadaptatie. Bent u al geweest? 

Tijdens de Kennis in de Regio bijeenkomsten wisselt u kennis en ervaring uit via praktijkvoorbeelden uit de regio en krijgt u inzicht in hoe uw  bestaande verschillende kennisproducten en -hulpmiddelen kunt toepassen. Iedere bijeenkomst krijgt een invulling-op-maat, met sprekers uit de regio en en deskundigen passend bij de vraagstukken die in de regio spelen. 

De kennis in de regio bijeenkomsten worden aangeboden door de NKWK onderzoekslijn Klimaatbestendige stad - Klimaatadaptatie samen met Platform Samen Klimaatbestendig, STOWA en Stichting RIONED

Waar zijn de bijeenkomsten?

De aftrap vond plaats op 11 mei in het gemeentehuis in Lelystad voor mensen uit Flevoland en uit het Noordhollandse Noorderkwartier, gevolgd door de regio Zuidwestelijke Delta op 7 september in Vlissingen. 

Beide bijeenkomsten waren druk bezocht en de reacties van deelnemers waren enthousiast. Zij onderstreepten het belang van het delen van kennis over klimaatadaptatie door buiten je eigen netwerk te ‘gluren bij de buren’. Door drukte op de werkvloer hebben medewerkers weinig tijd en door op samen met partners op bezoek te gaan in de regio werd op een plezierige manier gewerkt aan het opbouwen van kennis en een kennisnetwerk.

Kennis in de regio bijeenkomst in VlissingenVergroot afbeelding

Overzicht van komende regiosessies:

Meer weten Kennis delen in de regio.

Aanmelden voor de bijeenkomst op 31 oktober kan nog!

Het is nog mogelijk om u aan te melden voor de bijeenkomst voor Midden Nederland op dinsdag 31 oktober in Culemborg. Meer informatie over het programma, de flyer en aanmelden.
Er is ruimte voor maximaal tachtig deelnemers. Als het maximum aantal deelnemers is bereikt, komt u op de wachtlijst.

Alle nieuwsberichten