Nieuws

Dit zijn de nominaties voor de RIONEDinnovatieprijs 2024

Publicatiedatum 11 december 2023

Onze sector staat niet stil. En dit jaar hebben zich 9 mooie innovaties gemeld om mee te dingen naar de RIONEDinnovatieprijs 2024. Tijdens de RIONEDdag op donderdag 1 februari 2023 mogen de volgende innovaties strijden om de prestigieuze RIONEDinnovatieprijs: Rioolvervangingsplanning en slappe bodem; Inzicht in riolering = RIANT; Neolithic On demand 3D print putten. Wie wint? Stem mee op de RIONEDdag.

De RIONEDinnovatieprijs is een vast onderdeel van de RIONEDdag. Iedereen met een goed idee kan dit als innovatie insturen. Uit de inzendingen selecteerde een vakjury de drie meest belovende innovaties. De 3 genomineerden mogen ieder hun innovatie op het hoofdpodium in het Beatrixtheater pitchen tijdens de RIONEDdag op 1 februari 2024, waarna de bezoekers in de zaal stemmen op hun favoriet. 

De vakjury heeft drie inzendingen genomineerd (in willekeurige volgorde):

.Vergroot afbeelding

Rioolvervangingsplanning en slappe bodem, ingezonden door Rolsch: Dr. Hajo Molegraaf, Ing. Ronald Laverman

Wanneer moet ik delen van mijn stelsel vervangen in een zettingsgevoelig gebied? Een vraag van rioolbeheerders waarop geen antwoord was. De zettingsmodule van Rasmariant-riool berekent tijdsafhankelijk de zetting van een stelsel. De berekening gebruikt de ongelijke zakking van het maaiveld, gemeten bob’s en de hellingshoekmeting. Het resultaat is de ontwikkeling van de vullingsgraad in de tijd.


 

.Vergroot afbeelding

Inzicht in riolering = RIANT, ingezonden door Royal Haskoning DHV en Hoogheemraadschap van Rijnland

Hoe lek is je riolering? Voert je DWA-stelsel hemelwater af? De Rio-ANalyseTool RIANT geeft online en up to date inzicht in het functioneren van jouw afvalwaterketen, incl. gemeentelijke gemalen. RIANT is vrij beschikbaar voor gemeenten en waterschappen. De ontwikkeling bij de een komt ook beschikbaar voor de andere RIANT gebruikers. Zo wordt de familie van RIANT-tools steeds groter en beter.

 

.Vergroot afbeelding

Neolithic On demand 3D print putten, ingezonden door Dura Vermeer en Neolithic

Neolithic's 3D-printtechnologie verandert het traditionele metselproces van walmuurputten. In Amsterdam werden op maat gemaakte 3D-geprinte putten geïntroduceerd, waardoor de bouwtijd aanzienlijk werd verkort. Door de technologische aanpak werd een versnelde levering en installatie binnen een week mogelijk. Deze innovatie biedt een efficiënte en precieze oplossing voor on-demand putten.


De deelnemers van RIONEDdag kiezen op donderdag 1 februari 2024 de winnaar. U kunt de drie genomineerde innovaties en de andere inzendingen bekijken.

Stichting RIONED feliciteert de genomineerden en wenst ze veel succes tijdens de verkiezing op 1 februari 2024 tijdens de RIONEDdag. Verder danken we Ed den Brave (gemeente Kaag en Braassem), Jeroen Julicher (gemeente Roermond), Marco Finkers (gemeente Dalfsen) en Ayoub Elhimer (gemeente Zaanstad) voor hun tijd en bijdragen aan de nominatiecommissie.
 

Wilt u meebeslissen wie de RIONEDinnovatieprijs in de wacht sleept?

De genomineerden presenteren hun idee tijdens de RIONEDdag, waarna de bezoekers in de zaal stemmen op hun favoriet. Wilt u meebeslissen wie de RIONEDinnovatieprijs 2024 in de wacht sleept?

Kom dan naar de RIONEDdag op donderdag 1 februari 2024 in de Jaarbeurs Utrecht.

Alle nieuwsberichten