Nieuws

Hartekreet van Van Nieuwenhuizen: “Stop met mondkapjes of handschoentjes door wc spoelen!”

Publicatiedatum 27 april 2020

“Spoel geen mondkapjes of handschoentjes door het toilet!”, dat is de dringende oproep van minister Cora van Nieuwenhuizen van het ministerie van IenW gisteravond aan tafel bij de talkshow Jinek.

“De waterzuivering ziet een toename aan mondkapjes en handschoenen in het riool. De hulpmiddelen worden klaarblijkelijk door mensen door de wc gespoeld”, vertelde minister Van Nieuwenhuizen in de talkshow Jinek. De minister vraagt iedereen om dat alsjeblieft niet te doen. “De zuiveringsapparatuur loopt door de mondkapjes vast en dat brengt ook kosten met zich mee.” Zij roept dan ook iedereen op geen natte doekjes, plastic handschoenen en mondkapjes door het toilet te spoelen. Dat afval hoort in de vuilnisbak. “Trek het niet door het toilet!”, aldus de minister.

Afvalwaterverwerking vitale sector

Afgelopen woensdag 22 april was minister Van Nieuwenhuizen op werkbezoek aan de rioolwaterzuivering Hoogvliet. ‘Zuiveren van afvalwater is van cruciaal belang. Ik wil iedereen op het hart drukken geen doekjes, plastic handschoentjes en mondkapjes door het toilet te spoelen’. Bekijk het filmpje dat het ministerie van IenW maakte waarin de minister haar werkbezoek uitgebreid toelicht.
 

Alle nieuwsberichten