Nieuws

Gooi mondkapjes niet in het riool

Publicatiedatum 27 maart 2020

Het aantal rioolverstoppingen in Nederland is de afgelopen dagen gestegen, melden rioleringsbeheerders. Zij constateren dat mensen mondkapjes en andere beschermingsmiddelen in het toilet en riool gooien. Doe dat niet: Vast afval hoort in de afvalbak.

In de wc horen alleen poep, plas en toiletpapier. Mondkapjes, vochtige doekjes, en andere beschermingsmiddelen zorgen juist voor verstoppingen in het riool. In de riolering in huis of de gemeentelijke riolering in de straat. Hierdoor kan het afvalwater niet meer weglopen, wat juist in deze crisistijd extra belangrijk is. Iedereen moet immers goed handen wassen! Gooi mondkapjes, vochtige doekjes, babybillendoekjes en andere doekjes dus altijd in de afvalbak bij het restafval.

Deze oproep is bittere ernst

Spoel GEEN ENKEL mondkapje, beschermingsmiddel, vochtige (billen)doekje, maandverband en ander materialen door in de w.c.. Voorkom verstopping. Alleen poep, plas en toiletpapier horen in het riool. Om uzelf te beschermen, onnodig werk voor rioolmedewerkers te voorkomen en Nederland zo gezond mogelijk te houden.

Meer informatie over Wel of niet in het riool?

Alle nieuwsberichten