Nieuws

Gezocht: meedenkers over rioolrenovatie

Publicatiedatum 10 juli 2023

Veel leidingbeheerders laten riolen renoveren met een kous (relinen met een CIPP-liner). Hoe een beheerder dat laat doen, verschilt nogal. Stichting RIONED laat een handleiding opstellen voor het maken van goede keuzes in het ontwerpproces. Helpt u mee in een begeleidingscommissie?

Update: Dank voor jullie reacties. Daar zijn wij heel blij mee. We hebben inmiddels voor de begeleidingscommissie Handreiking CIPP-liners voldoende deelnemers met (veel) ervaring. Maar… we zoeken ook nog mensen met weinig of geen ervaring met het laten relinen van riolen. Interesse? Laat het ons weten en stuur een e-mail: andre.dehaan@rioned.org

Veel leidingbeheerders laten riolen renoveren met een kous (relinen met een CIPP-liner). Hoe een beheerder dat laat doen, verschilt nogal. De een ziet iedere situatie als maatwerk. De ander vertrouwt op de expertise van een contractpartner. Weer een ander ziet het als een standaardproduct uit de kast.

Stichting RIONED laat een handleiding opstellen voor het maken van goede keuzes in het ontwerpproces. De handleiding helpt vanaf de keuze voor renovatie, tot aan de oplevering van een kous die aantoonbaar voldoet. Wij zoeken meedenkers voor een begeleidingscommissie.

Wie zoeken we?

We zoeken beheerders mét en zonder ervaring met het renoveren van riolen. Laat u binnenkort de eerste kous plaatsen? Of heeft u al veel renovatieprojecten laten uitvoeren? Wij horen graag waar u tegenaan loopt en/of wat uw ervaringen en tips zijn.  

Wat verwachten we van u als lid van de begeleidingscommissie?

  • U heeft een positief-kritische houding. 
  • U bent het klankbord voor het uitvoerende team van inhoudelijke specialisten. 
  • U bent aanwezig bij twee fysieke bijeenkomsten in het midden van het land en een digitale afsluitende bijeenkomst. De bijeenkomsten zijn in oktober 2023, december 2023 en februari 2024. De specifieke data zijn nog niet bekend.
  • U houdt rekening met een paar uur voorbereidingstijd voor de bijeenkomsten.

Wat krijgt u er voor terug?

  • U werkt mee aan een product, een praktische handleiding, dat u en uw collega’s in het land verder helpt.  
  • U verbreedt uw netwerk.
  • U doet kennis op. 
  • U kunt uw reiskosten declareren. 

Bent u geïnteresseerd? Stuur dan deze maand nog een e-mail aan: andre.dehaan@rioned.org Laat even weten hoeveel ervaring u heeft. Uiterlijk eind augustus 2023 hoort u of u meedoet. 

Alle nieuwsberichten