Nieuws

De Week van de Groene Tuin

Publicatiedatum 22 maart 2022

We zien tuinen graag groen, zodat er meer water in de bodem kan zakken en minder tot afstroming komt. Daarom steunt Stichting RIONED de Week van de Groene Tuin. Van 12 t/m 18 april is de uitdaging om zoveel mogelijk tuinen, balkons en straten (verder) te vergroenen en te verduurzamen. Als organisatie kunt u meedoen en gebruik maken van inspiratie en materiaal.

Toolkit

Een week lang worden via sociale media met de #weekvandegroenetuin tuintips gedeeld zoals de tuin klimaatbestendig maken, het voorkomen van onkruid en plagen, en tips om meer dieren in de tuin van voedsel en schuilplek te voorzien. Op de website Week van de Groene Tuin  staat een toolkit met verschillende materialen om te delen tijdens de Week van de Groene Tuin. Denk aan logo's, video’s, visuals en andere content.

Aanhaken of zelf actie opzetten?

Wilt u als organisatie de Week van de Groene Tuin uitlichten of zelf een actie opzetten? U kunt anderen inspireren door bijvoorbeeld een how-to video te maken, een regentonactie op te zetten of ‘groene content’ te delen. Deel tijdens de week uw tips en ervaringen met #weekvandegroenetuin. Als u zelf een actie wil opzetten en als partner wil aanhaken, neem dan contact op met de initiatiefnemers.

De Week van de Groene Tuin is een initiatief van de overkoepelende campagne Een groener Nederland begint in je eigen tuin.

Alle nieuwsberichten