Via een enquête is in kaart gebracht hoe mensen in contact kwamen met water op straat en in wadi’s. De vragen zijn gestuurd naar 6 locaties, waarvan 4 wadi’s en 2 water-op-straatsituaties. In totaal zijn 715 enquêtes verstuurd. 204 volwassenen hebben de vragen beantwoord, zij vulden de enquête ook in voor 189 kinderen onder de 14 jaar. In figuur A ziet u de leeftijdsopbouw van de mensen die de enquête invulden, tabel A geeft een samenvatting van de resultaten.


Figuur A Leeftijdsopbouw kinderen en volwassenen die enquête hebben ingevuldTabel A Samenvatting resultaten enquête


Bij water-op-straatsituaties rapporteerde 15% van de volwassenen dat zij wateroverlast moesten opruimen. Van de kinderen gaf 53% aan minimaal eenmaal per jaar in het water van een wadi te spelen. Hierbij droeg 10% van de kinderen (n=21) zwemkleding. Gemiddeld speelden kinderen 2,3 x per jaar in het water van een wadi.

De resultaten in tabel A zijn gebruikt om te schatten hoeveel water mensen inslikken m.b.v. formule 1 uit Ontwerpmethode. Kinderen slikken gemiddeld 1,7 ml water (2 druppels) in, volwassen gemiddeld 0,016 ml water (1 x met natte handen naar de mond).

Exclusief voor leden
Geïnteresseerd in dit artikel? Log in!
En krijg toegang tot dit artikel en andere besloten delen van de website, met o.a. de kennisbank, beeldenbank en onderzoekspublicaties.
Vorige artikel Volgende artikel