Naar content icon-dropdown icon-close icon-plus icon-arrow icon-external icon-download icon-search icon-user icon-lock icon-linkedin icon-twitter icon-facebook icon-mail icon-bookmark icon-bookmark-full icon-pdf
Voor publiek en bestuur

Lespakket ‘Over de pot en de put’

Drukwerk
Niet-Leden Gratis
Leden Gratis

Dit lespakket over regen- en afvalwater neemt kinderen op een speelse manier mee naar de wereld achter dat afvoerputje, het gat in de wc en de putten in de straat. Een wereld van buizen, pompen, wadi’s en putten. Waar gaat het water heen, wat doen we ermee en waarom is dat belangrijk voor volksgezondheid, droge voeten en het milieu? 

Groep 1-2: Drol gaat op reis. Een beeldend verhaal over de weg van toiletpot naar afvalwaterzuivering en verder.
Groep 3-4: De grote boodschap. Over de taal van het (afval)watersysteem en het ontwikkelen van hoeveelheidsbegrip.
Groep 5-6: Raadsel van Rio. De kinderen lossen het raadsel van een overstroming op een basisschool op.
Groep 7-8: Archeo 4030. Vanuit een archeologisch onderzoek in 4030 onderzoeken de kinderen het rioolstelsel van nu.
 
Het lesprogramma is uitgebracht in opdracht van Stichting RIONED en ontwikkeld met Stichting Veldwerk Nederland en SME-Advies.
 

U kunt een compleet pakket bestellen, inclusief buizen, sifons, boekje en CD met de bestelknop hiernaast. Bestellen is voor onderwijsinstellingen kosteloos. Neem contact op via 0318-631 111 of info@rioned.org indien u meer exemplaren wilt ontvangen. De meest recente versie van het materiaal vindt u op www.riool.info/over-de-pot-en-de-put. Daar vindt u ook meer informatie over het lespakket.

Het lesmateriaal is vrij te gebruiken voor educatieve doeleinden, mits met bronvermelding. Verkoop, verhuur of enig ander commercieel gebruik is niet toegestaan.