Webinar Stedelijk water in het omgevingsplan

Op 29 oktober 2020 vertelden Dirk van de Rijdt (gemeente Dordrecht) en Simon Handgraaf (FLO Legal) over de nieuwe regels over aansluiten op en lozen in de riolering die gelijktijdig met de Omgevingswet komen. Deze regels staan nu nog in het Bouwbesluit, het Besluit lozen buiten inrichtingen en het Activiteitenbesluit, maar moeten samen met alle juridische regels over de fysieke leefomgeving een plek krijgen in een integraal omgevingsplan. Het opstellen van het omgevingsplan is een flinke opgave, maar biedt ook kansen om bijvoorbeeld klimaatadaptatie juridisch te borgen.

Terugkijken webinar Stedelijk water in het omgevingsplan

 

Hieronder staat wat in het webinar is behandeld. In de tijdbalk van de video is de start van elk onderdeel aangegeven met een aanklikbare stip:

  1. Intro, welkom (00:00:00)
  2. Programma webinar (00:01:23)
  3. Kerninstrumenten Omgevingswet (00:03:11)
  4. Het omgevingsplan (inhoud, proces en voorbeeld Dordrecht) (00:05:10)
  5. Transitiefase tot 2029 (oa. Bruidschat) (00:20:09)
  6. Regels over klimaatadaptie – voorbeeld Dordrecht (Amsterwijck) (00:29:24)
  7. Handreiking klimaatadaptatie en samenvatting (00:40:24)
  8. Vragen (00:44:09)
  9. Afsluiting (00:55:20)

De Handreiking decentrale regelgeving klimaatadaptief bouwen en inrichten (2020) laat zien hoe een gemeente burgers en bedrijven kan verplichten tot het nemen van maatregelen om de gevolgen van klimaatontwikkeling op te vangen.

Vraag en antwoord

De meeste vragen zijn beantwoord in het webinar. In de index onder de opname van het webinar zijn de vragenblokken terug te vinden.

Webinars van Stichting RIONED

Bent u benieuwd naar onze andere webinars? Die vindt u in het overzicht van aanstaande webinars en webinars om terug kunt kijken.

Uw mening

Wij zijn benieuwd naar uw mening over dit webinar. Was de inhoud nuttig, werd het helder gebracht en was de kwaliteit van beeld en geluid goed? Laat het ons weten. Ook als u suggesties heeft voor interessante onderwerpen.