Webinar Gemeentelijk rioleringsprogramma onder de Omgevingswet

Op 5 november 2020 lieten Marjolijn Bijsterveld (gemeente Voorst) en Karst Jan van Esch (Sweco) zien welke nieuwe kansen het opstellen van een gemeentelijk rioleringsprogramma onder de Omgevingswet biedt, wat daarbij de haken en ogen kunnen zijn en wat het uiteindelijk kan opleveren. Met de Omgevingswet (2022) vervalt de verplichting om een gemeentelijk rioleringsplan (GRP) vast te stellen. Toch blijft planmatig werken nodig om maatregelen te bepalen en de bekostiging te borgen.

Terugkijken webinar Gemeentelijk rioleringsprogramma onder de Omgevingswet

 

Hieronder staat wat in het webinar is behandeld. In de tijdbalk van de video is de start van elk onderdeel aangegeven met een aanklikbare stip:

  1. Intro, welkom (00:00:00)
  2. Programma webinar & pollvraag (00:01:42)
  3. Kerninstrumenten omgevingswet & programma (00:04:22)
  4. Gemeentelijk rioleringsplan & programma (00:10:04)
  5. Wat komt waar in het programma (00:19:17)
  6. Relatie met ruimtelijke ordening & afstemming derden (00:20:46)
  7. Praktijkvoorbeeld gemeente Voorst (00:24:18)
  8. Vragen (00:42:09)
  9. Afsluiting (00:49:27)

De Ruimtelijke Toekomstvisie gemeente Voorst en het Programma Water gemeente Voorst (hoofdrapport, Bijlagerapport en Financiële onderbouwing).

Vraag en antwoord

De meeste vragen zijn beantwoord in het webinar. In de index onder de opname van het webinar zijn de vragenblokken terug te vinden.
Webinars van Stichting RIONED
Bent u benieuwd naar onze andere webinars? Die vindt u in het overzicht van aanstaande webinars en webinars om terug kunt kijken.

Uw mening

Wij zijn benieuwd naar uw mening over dit webinar. Was de inhoud nuttig, werd het helder gebracht en was de kwaliteit van beeld en geluid goed? Laat het ons weten. Ook als u suggesties heeft voor interessante onderwerpen.