Sessies

Laatst geac­tu­aliseerd 16 februari 2023

Het keuzeprogramma van de RIONEDdag op donderdag 6 april 2023 bestaat uit sessies en microcursussen. Verrijk uw vakkennis en deel uw ervaringen met andere deelnemers.

Tijdens deze RIONEDdag kunt u binnen het programma kiezen uit twee van onderstaande drie sessies of één van de zeven microcursussen.

Sessies

De eerste sessie start om 13.00 uur en duurt tot 13.40 uur. Na een korte wisseling start de tweede sessie om 13.45 uur en duurt tot 14.30 uur. Tijdens de sessies is er ruimte voor uw vragen en discussie.

In het aanmeldformulier geeft u uw keuze door:

Sessie 1 In onze wijk + Sessie 2 Aan de slag met gedrag
Sessie 2 Aan de slag met gedrag + Sessie 3 Droomwijk volgens plan
Sessie 3 Droomwijk volgens plan + Sessie 1 In onze wijk

 

Aanmelden voor de RIONEDdag 2023

Lees hieronder meer over de sessies. Bekijk ook het overzicht van de microcursussen.

Sessie 1: In onze wijk

De Expozaal is deze editie van de RIONEDdag in sfeervolle wijken ingericht: Het Dorpsplein, Buurthuis, Water, Stadspark en Werk in uitvoering. Het Dorpsplein is de plek waar u terechtkunt voor een drankje en een ontmoeting. Tijdens 'Sessie 1: In onze wijk' treft u in de andere vier wijken sprekers met presentaties gericht op situaties die de stedelijk waterbeheerder in de wijk kan ondervinden. Kies bij ‘Sessie 1: In onze wijk’ uit 8 presentaties over: circulariteit, rioolproblemen, waterinfiltrerende verharding en waterkwaliteit, bomen en riolering, samenwerken aan klimaattransitie, drukte in de ondergrond en de zin en onzin van onderzoek. Lees meer over de 8 presentaties

Sessie 2: Aan de slag met gedrag

Gedragsdeskundigen van Duwtje geven inzicht in gedrag. We maken allemaal goede plannen en toch lopen we ertegenaan dat collega’s, bewoners, bestuurders en andere stakeholders niet al onze prachtige plannen begrijpen en laat staan uitvoeren. Vanuit de Mies Bouwmanfoyer ervaart u in deze sessie de verschillende mechanismen die ons gedrag bepalen en beïnvloeden. Door inzicht te krijgen in patronen, overtuigingen, werkwijzen van uzelf en betrokkenen uit de nabije omgeving krijgt u de mogelijkheid om te verrijken!   

Interactief programma in het Beatrix TheaterVergroot afbeelding

Sessie 3: Droomwijk volgens plan

Leuk plan, nu nog beheren! Optimale bescherming tegen wateroverlast en droogte, en ook nog doelmatig? Dat is wat het plan van Koen Weytingh (ToekomstSterk) voor een deel van de Goudse binnenstad beloofd. Voorwaarde: samenwerking tussen gemeente en bewoners én bewoners onderling. Een mooie droom, maar hoe gaan we het beheer goed regelen? Tijdens deze sessie gaan we die noot samen kraken. Deze sessie is een verdiepingsslag op de lezing van Koen in het ochtendprogramma. Denk door over de visie van Koen op rioolvernieuwing en doe in de sessie inspiratie op over de aanpak van uw droomwijk.