Download Formatiescan en handleiding

Laatst geac­tu­aliseerd 22 februari 2023

De Formatiescan en de handleiding zijn alleen beschikbaar voor medewerkers van organisaties die begunstiger zijn van Stichting RIONED. Download de Formatiescan en bijbehorende handleiding.

Bent u opzoek naar een beschrijving van de activiteiten en taken voor de uitvoering van de gemeentelijke watertaken? Lees het kennisbankhoofdstuk Personele bezetting gemeentelijke watertaken.

Hoe vul ik de Formatiescan in?

De Formatiescan gaat uit van een aantal invoervelden gericht op de situatie van uw gemeente. Vanuit deze velden rekent het model door met vaste waarden, gebaseerd op de kostenkengetallen uit de Kennisbank stedelijk water. Met de lokale correctiefactor kunt u invloed uitoefenen op de rekenregels en de kengetallen. Heeft u bijvoorbeeld slimme sensoren in uw pompen welke de toestandsbeoordeling veel efficiënter maken? Dan kunt u met de lokale correctiefactor de personele bezetting beter afstemmen op uw (bijzondere) situatie.

Downloads

Formatiescan met macro’s (Excel)
De Formatiescan met uitvoerbare macro’s zoals een printknop en een functionaliteit om de invoervelden te wissen. Mogelijk wordt deze versie door uw digitale werkomgeving geblokkeerd.

Formatiescan zonder macro’s (Excel)
Deze versie is gelijk aan de versie met macro’s maar heeft geen extra functionaliteiten zoals een printknop. Download deze versie wanneer de bovenstaande versie door uw digitale werkomgeving geblokkeerd wordt.

Handleiding Formatiescan (pdf)
In de handleiding leest u hoe u de Formatiescan kunt gebruiken.

Contact en vragen

Heeft u vragen of suggesties over de toepassing van de Formatiescan? Neem contact op via mail met Jay Jay Kleinendorst, projectmanager Stichting RIONED.