Agenda

Webinar Rioleringsdata op de kaart in (Q)GIS

Datum
17 september 2020 - 17 september 2020
Tijd
13:30 - 14:30
Locatie
Webinar

Als u met het Gegevenswoordenboek Stedelijk Water (GWSW) werkt, kunt u eenvoudig rioleringsgegevens delen en gebruiken in andere toepassingen, zoals GIS. Daarnaast biedt de GWSW-standaard nog veel meer relevante open informatiebronnen, zoals de Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG), de Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT) en data van de waterschappen. In dit webinar leert u hoe u uw GWSW-rioleringsdataset online ontsluit en gegevens uit die verschillende databronnen slim kunt combineren en analyseren in een (Q)GIS-omgeving.

Door de verschillende databronnen in een (Q)GIS-omgeving te combineren en analyseren, verbetert u uw beheergegevens en krijgt u meer inzicht in het gehele stedelijk watersysteem.

Aan bod komen:

  • Hoe krijgt u als rioleringsbeheerder een dataset vanuit het rioolbeheersysteem naar het GWSW en PDOK? 
  • Hoe kunt u die data benutten in toepassingen en werkprocessen?
  • Hoe deelt u vanuit (Q)GIS uw data met teamleden, aannemers, bewoners, buurgemeenten en het waterschap?
  • Welke toepassingen komen op (korte) termijn voor iedereen binnen handbereik en hoe kunt u daar alvast rekening mee houden?

De presentatoren van het webinar zijn Marianne Kruger (Markrucon) en Lennard Stigter (Waterfeit Adviseurs).

Aanmelden

Begunstigers van Stichting RIONED en hun medewerkers kunnen kosteloos deelnemen. U kunt zich tot en met woensdag 16 september aanmelden.

Op de dag zelf ontvangt u een e-mail met daarin een link naar het webinar. Later krijgt u ook een link om het webinar terug te kijken. Ook eventuele wijzigingen geven we door op het e-mailadres waarmee u zich aanmeldt.

Aanmelden

Alle agenda items