Aan het woord: winnaars van de RIONEDinnovatieprijs

Laatst geac­tu­aliseerd 11 maart 2022

Stichting RIONED wil de innovatie in het stedelijk waterbeheer en de riolering stimuleren door een podium aan te bieden waar organisaties (bedrijven en overheden) hun innovatie kunnen tonen. Met de RIONEDdag 2022 in het verschiet is de aanmeldingstermijn voor de innovatieprijs al geopend. Een innovatie aanmelden kan tot 11 oktober 2021. In aanloop naar deze sluitingstermijn kijken wij met enkele oud-winnaars terug op het proces, hun innovatie en wat het betekent om de RIONEDinnovatieprijs te winnen.

Winnaar RIONEDinnovatieprijs 2011 en 2012Vergroot afbeelding

Caroline Moons, Directeur van Moons Ingenieurs en dochter van Joop Moons, blikt terug op hun winnende innovaties van 2011 én 2012!

“Ik weet nog hoe mijn vader Joop aan het oefenen was voor de presentatie, wij met timers in de hand. Hij was zo trots nadat hij gewonnen had!”

Lees verder.

 

Zoak klinkerVergroot afbeelding

Rob Alards van TileSystems vertelt wat er is gebeurd sinds het winnen van de RIONEDinnovatieprijs in 2020:

“Een leuke bijkomstigheid is dat we met enige regelmaat worden gelinkt aan de RIONEDdag. Men heeft dan al ergens over ons gelezen of heeft ons gezien tijdens die dag. Elke keer weer leuk om te zien dat men ons (her)kent!”

Lees verder.

 

RioxVergroot afbeelding

Stefan Pols en Peter van Tilburg, eigenaren van Riox, vertellen dat na de oorkonde begint het werk pas écht!

“Dat je dan door de voorselectie van de RIONEDinnovatieprijs komt en op zo’n groot podium je product mag vertegenwoordigen is echt een hele ervaring op zich. Het was spannend om daar te presenteren, maar zelfs nu denk ik nog steeds wel eens terug aan die ervaring en dan verschijnt er een grote grijns op mijn gezicht. Dat we de prijs toen ook nog eens gewonnen hebben was helemaal de kers op de taart en de ultieme bevestiging dat we het wél goed doen en dat de markt het eens is met onze visie.”

Lees verder.

Beer en StaartjeVergroot afbeelding

Martijn Klootwijk, Ellen Verlaan en Michel Moens wonnen met hun kinderboek “Beer en Staartje” en hebben nog een mooie tip voor iedereen die nog twijfelt over deelname:

“Ga niet boven op je idee zitten omdat je bang bent dat een ander ermee aan de haal gaat. Juist door je idee vroegtijdig te communiceren krijg je reacties en daardoor nieuwe inzichten. Misschien ontwikkelt het idee zich misschien wel een kant op die je zelf nooit had kunnen voorzien.”

Lees verder.
 

de PutklepVergroot afbeelding

Ook met Wiebe Bakker en Wietse Dijksta van W&W Ingenieurs blikken we terug.

“We merkten dat de regenwaterafvoer in de praktijk vaak niet werkte zoals men op kantoor dacht op basis van modelberekeningen. We zagen dat het onderhoud te kort schoot maar ook dat het systeem gevoelig is voor storingen en problemen.”

Lees verder.

 

DrainvoegVergroot afbeelding

Annemarie Schuiling van de Drainvoeg geeft nog een goed advies:

“Kritiek kan waardevol zijn, laat eens iemand advocaat van de duivel spelen en je allerlei vragen stellen over het product en de toepassing ervan. Vanuit die onbevangenheid krijg je inzichten vanuit een onbevooroordeelde gebruiker, jezelf overtuigen hoef je namelijk niet.”

Lees verder.
 

Flygt Smartrun Pump CleaningVergroot afbeelding

Tijdens een aantal beurzen heeft Andrew Faasen, van Xylem Water Solutions Nederland, leuke dingen meegemaakt en hij heeft nog een boodschap voor die vakgenoten die nog twijfelen of ze willen meedoen:

“Gewoon doen!”

Lees verder.

 

 

Benieuwd naar de inzendingen van de RIONEDinnovatieprijs 2023?

Stichting RIONED wil de innovatie in het stedelijk waterbeheer en de riolering stimuleren door een podium aan te bieden waar organisaties (bedrijven en overheden) hun innovatie kunnen tonen. Elk jaar kiezen de deelnemers van de RIONEDdag wie de RIONEDinnovatieprijs wint. Hebt u een innovatief product, project, proces of een innovatieve dienst?

Bekijk de inzendingen

Winnaars RIONEDinnovatieprijs

2023 - Gemeente Maastricht i.c.m. HaDennis - Bijzondere voorzieningen in beeld
2022 - Gemeente Rotterdam en Deltares - FATracker
2021 - Pipelife - Durofort
2020 - TileSystems - De ZOAK® klinker
2019 - Adaptivity, Rio Brabant en gemeente Oosterhout - RIOX
2018 - Wavin en Bureau Stedelijk Water - Afkoppelpijp
2017 - Moens, verhoef en Klootwijk - Beer en Staartje
2016 - Xylem - SmartRun Pump Cleaning Innovation
2015 - Gemeente Sint-Anthonis - Permeoblokken
2014 - Drainwast - drainvoeg
2013 - Waternet - Putklep
2012 - Moons Ingenieurs - Riolift
2011 - Moons Ingenieurs - Riosonic

Hebt u vragen? Stuur dan een e-mail naar projectmanager Jay Jay Kleinendorst via: jayjay.kleinendorst@rioned.org.