Volop enthousiasme tijdens Down the Drain 2018

Ruim 180 hbo-studenten deden op donderdag 24 mei actief mee met de minicolleges en de Urban Drainage Game tijdens het jaarlijkse kennis- en carrière-event van Stichting RIONED.
 
De negende editie van Down the Drain, het jaarlijkse kennis- en carrière-event voor hbo-studenten, vond plaats op donderdag 24 mei 2018. De belangstelling was goed met ruim 180 studenten van zeven hogescholen: Zuyd Hogeschool uit Heerlen, Van Hall Larenstein uit Velp, HAN uit Arnhem/Nijmegen, AVANS uit Tilburg/Den Bosch, Hogeschool Utrecht uit Utrecht en INHOLLAND uit West-Nederland.
 
Minicolleges
Het ochtendprogramma bestond uit minicolleges van vakmensen. Hun presentaties zijn beschikbaar via het digitaal platform (zie verderop):
  • Asset- en risicomanagement – Peter Wonink (Roelofs).
  • Bestrijden dierplagen – Michiel Blok (Veenendaal).
  • Wateroverlast in woning – John Evers (Kragten).
  • Innovatie/renovatie moerriool – Erik Laurentzen (Arnhem).
  • Carrière in stedelijk waterbeheer – Oscar Kunst (Stichting RIONED).
De Nationaal Watertraineeship-organisatie was aanwezig om studenten te werven voor een aanvullende praktijkopleiding in het stedelijk waterbeheer.
 
Urban Drainage Game
Het middagprogramma was gereserveerd voor de Urban Drainage Game waarin de kennis van de deelnemers werd getest en aangevuld. De game begon individueel voor alle deelnemers als kwalificatie voor de ronde met teams op het podium. De deelnemers in de zaal speelden daarna met de teams mee door de beste antwoorden van de teams te kiezen. De beste vier deelnemers streden in de finale om de winst.


Digitaal platform
Alle activiteiten van Down the Drain – van aanmelding tot evaluatie – worden ondersteund door het digitale platform www.downthedrain.nl, dat is gemaakt voor bekijken via smartphones. Er komt geen papier meer aan te pas.
 
Hoge evaluatiescore
Het was een motiverende dag met een hoge evaluatiescore. De opkomst van de studenten was dit jaar ook bijzonder hoog, vrijwel iedereen die zich had aangemeld, was aanwezig. Vanuit de evaluatie starten de voorbereidingen voor de tiende Down the Drain in het voorjaar van 2019. 

SubsitesU Bezocht Onlangs


GEEF UW SUGGESTIE