Vacature: beheerder/projectleider datamodellen (24-28 uur per week)

Stichting RIONED wil haar team graag aanvullen met een zelfstandige en deskundige functioneel beheerder en projectleider voor het beheer, de ontwikkeling en de adoptie van het Gegevenswoordenboek Stedelijk Water (GWSW). Iets voor jou of iemand die je kent?
 
Functioneel beheerder en projectleider
Het ontsluiten van kennis, innoveren en het ontwikkelen van basisvoorzieningen zijn kernfuncties van Stichting RIONED, de koepelorganisatie voor stedelijk waterbeheer, met als belangrijkste doelgroep de professionals op het gebied van stedelijk waterbeheer. Eén van onze speerpunten is het stimuleren en ondersteunen van de digitalisering en informatisering van ons domein, waarbij de GWSW-ontologie en de daarbij horende basisapplicaties een sleutelrol vervullen. Stichting RIONED is de eigenaar en eindverantwoordelijke voor deze geavanceerde open standaard.
 
De nieuwe functie van functioneel beheerder/projectleider is ontstaan vanuit behoefte aan professionalisering en extra capaciteit. Je gaat de rol vervullen van beheerder van de open GWSW-standaard en zult samen met de programmamanager werken aan projecten gericht op de verankering, (door)ontwikkeling en implementatie van de standaard. Je werk bestaat uit het uitvoeren van projecten (inclusief het verzorgen van voortgangsbewaking en projectdocumentatie en het uitdragen van eindresultaten), het begeleiden van het wijzigingsproces van de standaard en het afstemmen met en ondersteunen van belanghebbenden (gebruikers, leveranciers, adviseurs en andere koepel- en kennisorganisaties).
 
Je verzorgt de administratieve taken binnen het wijzigingenproces rond de GWSW-standaard. Je maakt alle ingediende wijzigingsvoorstellen inzichtelijk, begeleidt de behandeling en communiceert de status en resultaten aan de belanghebbenden. Je houdt gepubliceerde standaarden en hun documentatie up to date. Je ondersteunt en begeleidt ook enkele GWSW werkgroepen en je onderhoudt in het kader van proefprojecten het contact met adviseurs, leveranciers en functioneel beheerders bij overheden.
 
Wij vragen
Je beschikt over hbo werk- en denkniveau. Inhoudelijk heb je uit werk en/of studie kennis en aantoonbare ervaring met datastandaarden en ICT om intern en extern een sterke gesprekspartner en procesregisseur te zijn. Bij voorkeur heb je ervaring met de ontwikkeling en het beheer van (linked) datastandaarden en het maken van (geo)informatiemodellen en -producten.
 
In je werk ben je zorgvuldig, resultaatgericht, flexibel, omgevingsbewust en rolvast. Je werkt gestructureerd en accuraat, vindt het leuk om meerdere projecten gelijktijdig uit te voeren en kunt omgaan met deadlines. Je houdt van samenwerken en je weet mogelijkheden tot verbetering te vertalen naar projectvoorstellen. Je communiceert vlot en helder.
 
Bij voorkeur heb je enige affiniteit met techniek en beleid voor infrastructuur, waterbeheer en ruimtelijke inrichting en volg je met belangstelling inhoudelijke en bestuurlijke ontwikkelingen.
 
Wij bieden
Het betreft een aanstelling voor 0,6 tot 0,7 fte (24 - 28 uur, voltijds is 36 uur per week). De arbeidsvoorwaarden zijn afgestemd op die van gemeenten (CAR-UWO).
De functie is gewaardeerd op functieschaal 9, minimaal € 2.591,- en maximaal € 3.805,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband plus het individueel keuzebudget van 17,05% van het salaris. Het salaris is mede afhankelijk van opleiding en werkervaring.
 
Werktijden kunnen in overleg worden bepaald. We bieden in beginsel een arbeidsovereenkomst voor een jaar met uitzicht op voortzetting bij gebleken geschiktheid. De vacature kan ingevuld worden op basis van detachering of collegiale doorlening en mag in overleg gecombineerd worden met andere werkzaamheden.
 
We bieden je een stimulerende werkomgeving met aandacht voor doorontwikkeling en innovatie. De functie biedt ruimte voor eigen verantwoordelijkheid, inbreng en ontwikkeling. Je krijgt te maken met allerlei onderwerpen en ontwikkelingen en draagt bij aan de vernieuwing en versterking van het vakgebied. Daarbij bouw je een omvangrijk en veelzijdig netwerk op.
 
De organisatie
Stichting RIONED is de koepelorganisatie voor stedelijk waterbeheer en riolering in Nederland. Stichting RIONED is gezaghebbend in het veld van stedelijk waterbeheer, staat vooraan bij nieuwe ontwikkelingen en vertaalt deze naar het professionele werkveld. Belangrijke ontwikkelingen zijn onder meer klimaatverandering, informatisering, een leven lang leren en doelmatig werken.
De belangrijkste taak is het beschikbaar stellen van kennis aan de vakwereld. Dit doen we door onderzoek uit te (laten) voeren, kennis te bundelen en professionals bij elkaar te brengen en te informeren. Ook informeert Stichting RIONED bestuurders en het brede publiek over het belang van stedelijk waterbeheer en riolering. Goed stedelijk waterbeheer houdt ons gezond, zorgt voor droge voeten en beschermt het milieu.
 
Stichting RIONED heeft een bureau van 10 medewerkers, de meesten academisch opgeleid. De cultuur van Stichting RIONED is professioneel, open, gericht op kwaliteit, resultaat en draagvlak. Projectmanagers zijn zelfstandig verantwoordelijk voor de projecten waarbij de collega’s als klankbord optreden. Er is veel samenwerking met het werkveld, collega-organisaties en belanghebbenden.
 
Meer informatie vind je op www.riool.net (voor de professional) en www.riool.info (voor het publiek). Meer informatie over het Gegevenswoordenboek Stedelijk Water vind je op www.riool.net/gwsw en https://data.gwsw.nl.
 
Solliciteren
Voor persoonlijke toelichting op de functie en Stichting RIONED kunt u terecht bij programmamanager Eric Oosterom en directeur Hugo Gastkemper, telefoon: 0318-631111. Uw brief en cv kunt u tot en met 1 juli 2019 mailen naar: info@rioned.org. De selectiegesprekken vinden plaats op 8 en 9 juli 2019 in Ede.

Over RIONEDU Bezocht Onlangs


GEEF UW SUGGESTIE