Handige links personeelsbehoefte

(Laatste gewijzigd: 3 maart 2016)

Op deze pagina staan links naar organisaties en activiteiten op het gebied van personeelstekort. De informatie, tips en trucs op deze sites kunt u (ter inspriratie) gebruiken voor uw eigen activiteiten om het personeelstekort in de rioleringssector aan te pakken.

Landelijke stimuleringsprogramma's

  • NWP Human Capital in de watersector - Netherlands Water Partnership (NWP) is een publiek-private netwerkorganisatie die moet zorgen voor meer kansen van de watersector. Bij het onderdeel Human Capital Water & Delta staat de zorg voor voldoende personeel centraal.
  • Platform Bèta Techniek - heeft van de overheid de opdracht gekregen te zorgen voor een goede beschikbaarheid van bètatechnici.

Educatie en lespakketten

  • www.watereducatie.nl - inventarisatie van alle educatieve producten op het gebied van water voor groep 1 basisonderwijs tot bovenbouw voortgezet onderwijs.  
  • www.watertoolkit.nl - een kant-en-klaar lespakket voor leerlingen en leerkrachten, waarmee basisscholen een project over water kunnen organiseren.
  • www.globenederland.nl - Globe is het door Al Gore opgezette lesprogramma waarin leerlingen uit het basis- en voortgezet onderwijs in 111 landen samen met wetenschappers onderzoek doen naar natuur en milieu. Binnen dit programma zijn verschillende lesmodules ontwikkeld.
  • www.watchweb.nl - Watch is een lespakket over water voor kinderen en jongeren van 8 tot 14 jaar. Het is een landelijke onderwijsmethode waarbij de jonge onderzoekers water verkennen in hun eigen buurt.
  • www.techniekcoach.nl - helpt basisschooltechnieklessen op te zetten.

Zoeken naar personeel

We veronderstellen dat u bekend bent met de algemene media om medewerkers te werven. Stichting RIONED biedt geen mogelijkheden om vacatures te plaatsen of door te geleiden.

(Vak)media voor personeelswerving

Carrière- en banenbeurzen