In deze stap geeft de projectgroep het plan vorm. Dat betekent dat u keuzes moet maken. Het is belangrijk om dit zo veel mogelijk gezamenlijk te doen, bijvoorbeeld door samen prioriteiten te stellen. Het koppelen van thema's, zoals rioolvervanging en de inrichting van de wijk of verkeersmaatregelen en groenvoorzieningen, vergroot de kans op plannen waarin iedereen iets ziet. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat een keuze moet worden gemaakt tussen de aanpak van een wateroverlastgevoelige straat of wijk in een lager gelegen gebied (kommetje) en een wateroverlastgevoelige straat of wijk waar tevens plannen zijn om deze verkeersluw te maken, parkeren te ontmoedigen en meer groen aan te brengen. Dit is dan een afweging tussen het voorkomen van waterschade in de eerste situatie versus het beperken van wateroverlast in combinatie met verhoging van de leefbaarheid in de andere situatie.

Bij Opstellen en uitvoeren communicatie- of campagneplan vindt u praktische aandachtspunten bij het opstellen en uitvoeren van het plan.
Exclusief voor leden
Geïnteresseerd in dit artikel? Log in!
En krijg toegang tot dit artikel en andere besloten delen van de website, met o.a. de kennisbank, beeldenbank en onderzoekspublicaties.
Vorige artikel Volgende artikel