Voor simulaties van water op straat is dit tot het moment dat er geen water meer over het maaiveld stroomt. Voor simulaties met een continue ontwerpbelasting is dit tot het moment dat zowel de uitstroom uit het model als de instroom constant is. Bij simulaties van een bui moet de berekening minimaal voortduren totdat het stelsel is teruggekeerd naar dwa-condities, dus als alle delen van het stelsel na de bui weer leeg zijn. 

Dwa-modus

Als u in een reeksberekening een aparte dwa-modus met grotere rekentijdstappen gebruikt (zie Rekentijdstap), mag u de simulatie pas laten overgaan naar deze dwa-modus als het systeem is teruggekeerd naar dwa-condities, dus als het volledige rioolstelsel na de bui weer leeg is. U kunt de ledigingstijd schatten op basis van de pompovercapaciteiten of bepalen met een gebeurtenisberekening waarbij het stelsel volledig volloopt en tot overstorting komt en daarna weer wordt leeggepompt.

Exclusief voor leden
Geïnteresseerd in dit artikel? Log in!
En krijg toegang tot dit artikel en andere besloten delen van de website, met o.a. de kennisbank, beeldenbank en onderzoekspublicaties.
Vorige artikel Volgende artikel