Naar content icon-dropdown icon-close icon-plus icon-arrow icon-external icon-download icon-search icon-user icon-lock icon-linkedin icon-twitter icon-facebook icon-mail icon-bookmark icon-bookmark-full icon-pdf
Vakpublicaties

Sedimentopbouw in straatkolken (2021)

Download
Gratis
Drukwerk
Niet-Leden € 20,-
Leden € 10,-
Dit is de Nederlandstalige samenvatting van het proefschrift ‘On the build-up of storm water solids in gully pots’ waarop Matthijs Rietveld aan de TU Delft promoveerde. Matthijs onderzocht de sedimentopbouw in straatkolken. Schone kolken vangen effectief deeltjes af, maar na enkele maanden vermindert dit snel. Reinigingsfrequentie, kolkontwerp en de aanleg kan de afvangefficiëntie verhogen om het achterliggende stelsel te beschermen voor verstopping en de omgeving voor verontreiniging.

De samenvatting presenteert de voor de praktijk meest relevante resultaten. In het volledige (Engelstalige) proefschrift vindt u meer informatie over de toegepaste (statistische) methoden, modellen en experimentele opstellingen. Het proefschrift met de detailinformatie en de wetenschappelijke onderbouwing van de resultaten kunt u via de research repository van de TU Delft downloaden. Het proefschrift is beschikbaar binnen enkele weken na de verdediging op 1 juni 2021.