De ‘WOP’

StadLandWater en Rawinso

Hulpstuk voor plaatsing in regenpijp die zorgt dat 100% van het regenwater in de regenpijp wordt uitgeworpen, maar waarbij een open verbinding blijft voor beluchting richting dak. Betaalbare oplossing voor effectief, probleemloos en onderhoudsvrij afkoppelen van dakoppervlak. Goed voor ontlasten gemeentelijke riolering bij hevige neerslag en goed voor watergeven van tuin bij droge periodes. Een complete afkoppelkit kost ca. 25 euro en is in 5 minuten te plaatsen.

De ‘WOP’Vergroot afbeelding

Bekijk de volledige inzending

De reacties die wij ontvangen op deze inzending zullen wij hieronder plaatsten mét vermelding van uw naam.

De reactie van John Evers, 15 oktober 2020: Dit is geen innovatie. De O2-put was de eerste en de enige innovatie op het gebied van een ontlast-/afkoppelvoorziening. Bovendien beperkt de WOP de ontluchting aanzienlijk door de sterke reductie van het doorstroomoppervlak, waardoor de kans groot is dat er alsnog stankoverlast binnenshuis optreedt.

De reactie van Nan Zevenhek, 20 oktober 2020: De reactie ‘De O2-put was de eerste en de enige innovatie op het gebied van een ontlast-/afkoppelvoorziening. Bovendien beperkt de WOP de ontluchting aanzienlijk door de sterke reductie van het doorstroomoppervlak, waardoor de kans groot is dat er alsnog stankoverlast binnenshuis optreedt.’ is onduidelijk voor mij. Wat is bijvoorbeeld een O2-put? En is de ontluchting inderdaad teveel beperkt? Bij hoeveel huizen zijn alle regenpijpen afgekoppeld?

De reactie van Nan Zevenhek, 20 oktober 2020: Zelf heb ik regenpijpen doorgezaagd en rechtstreeks laten uitmonden in infiltratiekanalen of een regenton. De afgezaagde pijp is afgedekt met kippengaas. Geen problemen met stank of ontluchting.

De reactie van Nan Zevenhek, 20 oktober 2020: Mijn ‘bezwaar’ tegen de WOP is dat er toch een versmalling van het stroomprofiel optreedt, waarachter bladeren blijven hangen. Op zich vind ik het goed dat er geen regenwater meer het riool in stroomt. Huizen die wel last hebben van stankoverlast (hoeveel zijn dat er?) zullen mogelijk baat hebben bij deze oplossing.

De reactie van Maurits van der Stappen, 3 november 2020: Het gaat niet over stankoverlast als de bestaande aansluiting wordt afgedopt. Probleem is de ontluchting van het gemeentelijk riool en beluchting van de binnenriolering. Als daar problemen mee te verwachten zijn is het een prima en goedkope oplossing. De doorstroming voor lucht hoeft niet zo groot te zijn en het kan eenvoudig geplaatst worden nadat er afgekoppeld is en er problemen ontstaan mits niet afgedopt.

Alle Inzendingen