Een van de belangrijkste punten bij het realiseren van infiltratievoorzieningen op particulier terrein is de overloop. In Nederland bestaan diverse richtlijnen voor het ontwerp van infiltratievoorzieningen op particulier terrein. Deze leiden tot verschillende bergingseisen, waarbij de overloop soms enkele malen per jaar in werking mag treden. Zorg dan wel voor een goede, zichtbare overloop en dat het water niet tot overlast leidt. Bij voorkeur vindt de overstort in de tuin plaats en niet op het openbare riool. Zo voorkomt u dat de overstort van een niet functionerende voorziening het stelsel alsnog flink belast. Bovendien maakt een toenemend aantal overstortingen in de tuin het direct zichtbaar als een voorziening minder gaat functioneren.
 
Breng vóór de infiltratievoorziening op een goed bereikbare plaats een zand- en/of bladvang aan. Hiermee maakt u het onderhoud van de voorziening eenvoudiger voor de bewoners.
Exclusief voor leden
Geïnteresseerd in dit artikel? Log in!
En krijg toegang tot dit artikel en andere besloten delen van de website, met o.a. de kennisbank, beeldenbank en onderzoekspublicaties.
Vorige artikel Volgende artikel