Organisatie 

In het programma van eisen stond dat de leverancier verantwoordelijk was voor een periodieke controle op de werking van de nieuwe meetopstellingen. In de praktijk trok vooral het adviesbureau bij problemen aan de bel. Het adviesbureau beoordeelde de meetgegevens van de nieuwe en de bestaande meetpunten bij de gemalen van gemeente en waterschap. Bij problemen met de nieuwe meetpunten stuurde de adviseur de leverancier aan om de problemen op te lossen. Het adviesbureau koppelde de problemen bij de bestaande meetpunten terug naar de gemeente en het waterschap; beide beheerden elk hun eigen bestaande meetopstellingen.

Registratie

Gemeente en waterschap hielden een logboek bij van alle werkzaamheden in het afvalwaterstelsel die van invloed konden zijn op de metingen zoals het uitzetten van de gemalen. De leverancier documenteerde zijn werkzaamheden in werkverslagen. De adviseur beheerde alle meetdata en logboeken. Logboeken en werkverslagen bleken niet altijd volledig te zijn.

Regelmatig overleg

Gedurende het meetproject was er regelmatig overleg tussen het waterschap, de gemeente en de adviseur. Tijdens deze overleggen kwam vaak nieuwe informatie naar boven.

Leerpunt: Zorg voor regelmatig overleg (bijvoorbeeld elke drie maanden) als meerdere partijen bij een meetproject betrokken zijn.

Meer informatie operationele fase:

Exclusief voor leden
Geïnteresseerd in dit artikel? Log in!
En krijg toegang tot dit artikel en andere besloten delen van de website, met o.a. de kennisbank, beeldenbank en onderzoekspublicaties.
Vorige artikel Volgende artikel