Nieuws

Webinar: Hoe krijgt en behoudt u voldoende geschikte collega’s?

Publicatiedatum 11 oktober 2021

Veel mensen in ons vakgebied ervaren een (te) groot takenpakket. Op de lange termijn is dat niet vol te houden. Maar goed opgeleide mensen zijn schaars en de urgentie is voor managers niet altijd zichtbaar. Hoe pakt u dat aan? Volg het webinar ‘Hoe krijg ik voldoende geschikte collega’s?’ op 18 november 2021.

Wat is de oorzaak van de ervaren werkdruk en hoe lossen we dit op?

Inzicht in wat uw gemeente aan capaciteit in huis heeft en wat u nodig heeft om alle watertaken uit te voeren is belangrijk om personele problemen aan te pakken. Dit inzicht maakt de urgentie bij het management zichtbaar, waardoor er vaak meer mogelijkheden voor oplossingen komen. Janine Leeuwis-Tolboom (Royal HaskoningDHV) vertelt tijdens het webinar hoe zij als adviseur met behulp van de Branchestandaard organisatiescan gemeenten hierbij helpt. Julia Donker (gemeente Utrecht) neemt u mee in hoe zij als manager op een overbelaste afdeling binnenkwam en zij een nieuwe start hebben gemaakt.

Wanneer u weet wat er nodig is, dan rijst de vraag: Hoe vult u tekorten aan als er geen geschikte mensen op vacatures reageren? Hiervoor hebt u een brede(re) blik nodig, moet u nieuwe bronnen aanboren. In het webinar helpen wij u op weg met mogelijke oplossingen en praktijkervaringen.

Meer weten? Meld u dan aan voor het webinar ‘Hoe krijg ik voldoende geschikte collega’s?’ op donderdag 18 november 2021.

Overige webinars en terugkijken

4 november 2021 – De BGT als goede basis voor systeeminzicht.
2 december 2021 – Handen en voeten geven aan circulariteit.

U kunt ook alle afgelopen webinars terugkijken.

Alle nieuwsberichten