Nieuws

Webinar: Actief grondwaterpeilbeheer, oplossing voor te hoge én lage grondwaterstanden?

Publicatiedatum 11 oktober 2022

Te hoge en/of lage grondwaterstanden binnen bebouwd gebied kunnen steeds vaker tot overlast leiden. Zonder maatregelen zal deze trend door klimaatverandering verder toenemen. Actief grondwaterpeilbeheer (AGWP) kan bijdragen aan een betere beheersing van grondwaterstanden binnen bebouwd gebied, waarmee veel schade vermeden kan worden. Daarbij is de grootschalige toepassing van AGWP financieel en technisch haalbaar en voor veel gebieden levert het meer op dan de kosten. Tijdens het webinar ‘Actief grondwaterpeilbeheer, oplossing voor te hoge en lage grondwaterstanden?’ op 17 november kijken we wat AGWP is en hoe dit in uw beheersgebied kan worden toegepast.

Ondersteuning bij toepassing van AGWP-systemen

Om gemeente te ondersteunen in het grootschalig toepassen van AGWP-systemen is de ‘Standaard voor actief grondwaterpeilbeheersystemen’ opgesteld in een samenwerking tussen het Nationaal kennisprogramma bodemdaling, Aveco de Bondt en Fugro. Naar aanleiding van deze publicatie nodigen wij Maarten Kuiper (Aveco de Bondt) en Mark de Kuster (gemeente Diemen) uit om ons meer te vertellen over AGWP-systemen, de nieuwe standaard en hoe deze wordt ervaren.

Meer informatie en aanmelden

Lees meer over wat op donderdag 17 november 2022 aan bod komt in het webinar Actief grondwaterpeilbeheer, oplossing voor te hoge én lage grondwaterstanden?. Medewerkers van begunstigers van Stichting RIONED kunnen kosteloos deelnemen. U kunt u tot en met woensdag 16 november 2022 aanmelden.

Meer informatie over actief grondwaterpeilbeheer? Bekijk de factsheet Standaard actief grondwaterpeilbeheer.

Alle nieuwsberichten