Nieuws

Watertrainees laten zich zien

Publicatiedatum 09 februari 2021

Bent u op zoek naar een nieuwe collega? Een jonge, goed opgeleide professional die de huidige wateropgaven met een frisse blik tegemoet treedt, ondersteund door een opleidingsprogramma op maat? Dan is een watertrainee geknipt voor u. Bekijk hier korte filmpjes waarin vijf trainees over hun motivatie en ervaringen vertellen.

Wat is het Watertraineeship?

Het Nationaal Watertraineeship brengt net afgestudeerde hbo’ers/wo’ers en werkgevers in de watersector samen. Ze matchen het profiel en de persoonlijke ambities van de jonge professional aan de eisen en behoeften van de werkgever. Een traineeship duurt twee jaar. In die periode werken de trainees vier dagen per week en op vrijdag komen ze samen voor het traineeprogramma. Daar ligt de focus op persoonlijke ontwikkeling, leiderschap en het delen van kennis en ervaringen. Samen werken ze aan klimaat-, water-, bodem- en energievraagstukken die u en de andere traineewerkgevers kunnen indienen. Vaak komen trainees met verrassende oplossingen voor complexe projecten en brengen ze bedrijven en overheden in de watersector dichter bij elkaar.

Wie zijn die trainees?

Om u een idee te geven van wie de trainees zijn, wat ze doen en wat ze motiveert, hebben vijf van hen een korte film gemaakt. Annette Zwinderman, Thijs van Veen, Simon Schilder, Ilse Ramaker en Mathijs van Eeuwijk vertellen hierin wat er leerzaam en leuk is aan het traineeship en over het werk dat zij doen bij een gemeente of bedrijf. Bekijk de filmpjes.

Meer informatie over het Nationaal Watertraineeship.

Alle nieuwsberichten