Nieuws

Studiereis Duitsland: van Ruhrgebied tot Rheinische Revier

Publicatiedatum 08 februari 2022

Wat kunnen we van Duitsland leren over waterbeheer, klimaatadaptatie, energietransitie en circulariteit in relatie tot gebiedsontwikkeling? Ga van 12 oktober tot en met 14 oktober 2022 mee op studiereis naar Noordrijn-Westfalen en ontdek het zelf! Eerdere bezoeken aan Kopenhagen, Nantes en Zürich hebben laten zien dat de uitwisseling van kennis en ervaring zeer inspirerend is. Als begunstiger van Stichting RIONED krijgt u een flinke korting.

Stichting RIONED organiseert de studiereis van Ruhrgebied tot Rheinische Revier samen met Stadswerk, Koninklijk Nederlands Waternetwerk, Waternet en Gemeenten voor Duurzame ontwikkeling (GDO). We werken nog aan de precieze invulling van het programma. In elk geval starten we de actieve kennisuitwisseling op het moment dat de ICE-trein station Arnhem CS verlaat. In Duitsland bezoeken we Duisburg, Düsseldorf en Keulen. Elk dagdeel sluiten we af met een ‘wrap up’: wat hebben we gehoord en gezien, en wat nemen we mee naar de Nederlandse praktijk?

Inspirerend gezelschap

De groep zal uit maximaal vijftig personen bestaan, met vertegenwoordigers van gemeenten, provincies, waterschappen en ingenieurs- en adviesbureaus. Specifiek gaat de interesse uit naar werkprocessen die een integrale, samenhangende aanpak stimuleren. Verder zijn we benieuwd naar oplossingen voor het aanhoudende personeelstekort in de sector. Uiteraard zullen onze Duitse collega’s ook vragen aan ons willen stellen, waar mogelijk stemmen we de samenstelling van de groep hierop (deels) af.

Kosten en inschrijven

Bent u als professional of bestuurder actief in het taakveld van gebiedsontwikkeling en beheer? Hebt u een brede kennisbelangstelling en bent u bereid om uw ‘dieptekennis’ op uw specifieke vakgebied te delen met onze Duitse collega’s en uw reisgenoten? Meld u dan nu aan. Begunstigers van Stichting RIONED betalen € 1.240 in plaats van € 1.555 (beide excl. btw). Tot 15 juni geldt bovendien een vroegboekkorting, dan betaalt u slechts € 925 (excl. btw).

Alle nieuwsberichten