Nieuws

RIONEDdag 6 april 2023: De wijk in!

Publicatiedatum 17 januari 2023

De wijk in! is het jaarthema van Stichting RIONED en dus ook het thema van de RIONEDdag op donderdag 6 april. Grote vervangings- en nieuwbouwopgaven, water en bodem als sturend principe voor ons land, de energietransitie en diverse klimaatopgaven als droogte en overtollig water staan voor de deur. Gemeenten, bedrijven en waterschappen gaan daarmee de komende jaren flink aan de slag. Onze wereld is continu in verandering en maatschappelijke vraagstukken met gevalideerde kennis bedienen is cruciaal. Vraagstukken met gigantische impact, die vragen om visie, lokale kennis en handelen op wijkniveau.

Programma, een eerste impressie!

Op deze editie van de RIONEDdag bespreken we nieuwe perspectieven, gaan we in gesprek met bestaande en nieuwe koplopers in ons vakgebied en tonen we voorbeeldcases.
Onder leiding van dagvoorzitter Annette van Soest en met interactie door Buzzmasters delen we de laatste trends, behoeften en activiteiten vanuit ons werkveld.
Hilde Niezen neemt u mee in het meerjarenplan van Stichting RIONED, we verbreden onze scope tot over de landsgrenzen over de aanpak van onze zuiderburen met Wendy Franken (VLARIO) en gaan met Buurtmaker Koen Weytingh (Toekomst Sterk) in gesprek over participatietrajecten met gemeenten, uitvoerders en bewoners.
In de Expohal kunt u dit jaar wijken bezoeken waar u kennis kunt nemen van en uitwisselen over de actuele ervaringen in de Wijk-praktijk aangaande stedelijk waterbeheer.
Extra element is RIO-Match, een programmaonderdeel waarin u samen met andere deelnemers actief inzicht krijgt in verschillen en overeenkomsten bij diverse samenwerkingen.
Ook dit jaar hebben we weer een interessante serie microcursussen aan het programma toegevoegd.
Samen met alle deelnemers kiezen we uit de genomineerden de winnaar van de RIONEDinnovatieprijs 2023! Bekijk de inzendingen. De genomineerden maken we uiterlijk 13 februari 2023 bekend.

Het volledige programma staat begin februari online. Noteert u alvast 6 april in uw agenda.

We kijken uit naar een energiek samenzijn!

Team Stichting RIONED

Alle nieuwsberichten