Nieuws

RIONED-website vernieuwd: overzichtelijker en eigentijds

Publicatiedatum 05 december 2019

Riool.net en de Kennisbank Stedelijk Water zijn vernieuwd. Een modernere vormgeving, vernieuwde structuur en extra faciliteiten maken het gebruik overzichtelijker en bieden veel meer mogelijkheden.

Ons vakgebied verandert en wordt veel breder. Het is een opgave om als professional alle benodigde kennis paraat te houden. Daar speelt de vakwebsite riool.net op in.

Nieuwe digitale tools ontsluiten kennis makkelijker en meer op maat. En om bij te blijven actualiseren we de inhoud. Nu ook de actualisaties “Modelleren hydraulisch functioneren” en “Juridisch en Beleid” zijn gepubliceerd, hebben we in 2019 ruim 1.000 webpagina’s in de kennisbank vernieuwd. In 2020 volgen nog zo’n 1.500 webpagina’s. Daarnaast ontwikkelen we de volgende extra functionaliteiten.

Filterhulp: informatie op maat

Nieuw is de filterhulp Hydraulisch Functioneren. Op basis van het antwoord op een aantal vragen bepaalt de Kennisbank welke kennis u aangeboden wordt. U krijgt daardoor geen overbodige informatie en wel de juiste. U kunt selecties opslaan in “Mijn RIONED” zodat u niet alles in één keer hoeft te lezen. Wilt u bijvoorbeeld een stresstest uitvoeren? Dan presenteert de Kennisbank u de daarvoor geschikte modeltypen en de benodigde informatie over invoergegevens, rapportage, e.d. We hebben meerdere nieuwe filterhulpen in ontwikkeling.

Selectie op Branchestandaard

Het is nu ook mogelijk om de kennis vanuit de Kennisbank te selecteren op kennisniveau en/of – gebied van de Branchestandaard. U kunt zo zien welke kennis u nodig heeft voor een bepaalde activiteit, afhankelijk van uw rol. U kunt selecties opslaan in Mijn RIONED zodat u niet alles in één keer hoeft te lezen. We werken aan ontsluiting met testvragen zodat u uzelf kunt testen en gericht kunt raadplegen wat u nog niet weet. Ongeveer 40% van de gemeenten heeft de Branchestandaard al gebruikt.

Verwijzing van Leidraadmodules naar kennisbank

Bent u als rioleringsbeheerder nog gewend aan de nummers van modules uit de Leidraad riolering? Bekijk het overzicht om zo van een modulenummer op de juiste plek in de Kennisbank te komen.

Verwijzingen voor opdrachtverlening (pdf)

Bent u als opdrachtgever gewend om naar Leidraadmodules te verwijzen, bijvoorbeeld in uw aanbesteding? Stichting RIONED heeft een aantal pdf's samengesteld uit de kennisbank (zoals u die ook zelf kunt maken) die u kunt gebruiken. Stichting RIONED zorgt er ook voor dat oudere versies een tijd blijven staan naast een nieuwe versie. Gebruik dus ook de datum in het document. Heeft u vragen of wilt u andere gedeelten als pdf opgenomen zien? Mail ons!

Gebruik de zoekfunctie goed!

Met zoeken via Google mist u ruim 90% van de kennis van RIONED, omdat Google informatie op niet openbaar toegankelijke websites negeert. Gebruik de zoekfunctie op riool.net. Veel resultaten krijgt u met trefwoorden, maar de beste resultaten krijgt u als een vraag intypt, zoals u het aan een collega zou vragen.

Maak uw eigen pdf!

U kunt eenvoudig een pdf op maat maken in de kennisbank. Alle door u geselecteerde pagina’s komen automatisch in de juiste structuur te staan en de gespecificeerde inhoudsopgave biedt een mooi overzicht.

Maak uw eigen account aan!

Wist u dat vrijwel iedere organisatie actief in het stedelijk water beheer begunstiger is van Stichting RIONED? En dat iedere medewerker zelf een account kan aanvragen om alle besloten informatie te kunnen lezen? Zeker met “Mijn RIONED” wilt u het eigen account niet missen! Ga naar riool.net/login

Leeslijst: bouw uw eigen kennisverzameling

Herkent u het: het terugzoeken van een interessante webpagina die u eerder zag? Dat hoeft met de leeslijst voor de Kennisbank niet meer. U bouwt aan uw eigen verzameling van interessante pagina’s die u in “Mijn RIONED” terugvindt.

Alle nieuwsberichten