Nieuws

Oud-directeur Hugo Gastkemper geridderd

Publicatiedatum 31 maart 2022

Loco-burgemeester Martina Huijsmans van de gemeente Delft reikte op 31 maart 2022, namens Zijne Majesteit Koning Willem Alexander, een Koninklijke onderscheiding (Ridder in de Orde van Oranje Nassau) uit aan drs. Hugo Jan Gastkemper. Hij ontvangt deze bijzondere onderscheiding voor zijn jarenlange en succesvolle inzet op gemeentelijk, regionaal, landelijk en internationaal niveau op het gebied van waterbeheer. De uitreiking vond plaats in Delft, tijdens een congres ter ere van zijn afscheid van de academische wereld. 

 

Oud-directeur Hugo Gastkemper geridderd. Wegens bijzondere verdienste voor het (inter)nationale waterbeheer.Vergroot afbeelding

Hugo Gastkemper werkte van 1999 tot februari 2022 als directeur bij stichting RIONED. Tijdens zijn werk voor RIONED heeft hij een grote bijdrage geleverd aan de professionalisering van het vakgebied, de positie van dat vakgebied en de organisatie Stichting RIONED. Zo zijn nu naast alle waterschappen ook vrijwel alle gemeenten lid van Stichting RIONED.

 

Hugo Gastkemper.Vergroot afbeelding

Hugo Gastkemper heeft de riolering maatschappelijk zichtbaar gemaakt en letterlijk boven de grond gehaald en hiermee verschillende werelden met elkaar verbonden. Hieruit is ook het kennisprogramma Urban Drainage opgezet waarmee het wetenschappelijk onderzoek op het gebied van stedelijk water voor Nederland is behouden en een impuls heeft gekregen. Dit onderzoek kent verschillende onderzoeksthema's. Het kennisprogramma richt zich op het versterken van onderwijs en onderzoek. Dankzij het programma heeft de TU Delft haar vooraanstaande internationale positie op het vakgebied stedelijk waterbeheer de afgelopen jaren kunnen uitbouwen en een grotere bijdrage kunnen leveren aan het internationale wetenschappelijke onderzoek.
 

Alle nieuwsberichten