Nieuws

Nieuw netwerk SWIB voor jonge professionals van start

Publicatiedatum 09 mei 2022

Yes! Stedelijk Water In Beweging, oftewel SWIB, is van start! Vanwege de sterke behoefte aan een netwerk voor jonge mensen in de stedelijk watersector, is in opdracht van Stichting RIONED een project gestart voor het opzetten van zo’n netwerk. Inmiddels zijn we zo ver! Word lid en volg SWIB op LinkedIn.

Foto van start nieuw netwerk SWIB voor jonge mensen in de stedelijk watersector
Start nieuw netwerk SWIB voor jonge mensen in de stedelijk watersectorVergroot afbeelding

Wat is SWIB?

SWIB is een nieuw netwerk voor en door jonge medewerkers (20-35 jaar) die werken in het vakgebied stedelijk water. Op 8 april 2022 werd het netwerk tijdens het Kennisfestival van het Nationaal Watertraineeship gelanceerd. SWIB is een netwerk dat jonge vakgenoten door heel het land met elkaar verbindt. Onder andere door het organiseren van kenniscafés, excursies, een jaarlijkse netwerkdag en een nieuwsbrief.
Er is nu al een kernteam van twaalf mensen die verdeeld over drie werkgroepen die de kar gaan trekken. Met grote ambities en veel enthousiasme zetten zij zich in om van SWIB een succes te maken.

Meld je ook aan

Ben je op zoek naar meer verbinding met anderen en/of wil je de sector beter leren kennen? Word dan lid van SWIB en blijf op de hoogte van alle activiteiten en ontwikkelingen.

Je kunt gratis lid worden door het formulier in te vullen.

Wil je op de hoogte blijven over SWIB? Volg SWIB op LinkedIn.

Kom naar de RIONEDdag

SWIB is aanwezig tijdens de RIONEDdag op donderdag 16 juni 2022 in Utrecht. De RIONEDdag is dé jaarlijkse bijeenkomst en ontmoetingsplek voor de vakwereld stedelijk waterbeheer. Met onderwerpen als klimaatverandering, circulair en energietransitie kijkt de RIONEDdag vooruit. Daarnaast is er een uitgebreid keuzeprogramma met sessies, microcursussen en kennistafels.

Wil je kennismaken met SWIB of meer weten over onze activiteiten? Loop langs bij de kennistafel op de RIONEDdag!

Alle nieuwsberichten