Nieuws

Nieuw intervisieprogramma voor jonge professionals

Publicatiedatum 13 oktober 2022

Ben je een jonge professional in het stedelijk waterbeheer en wil je je graag verder ontwikkelen door intervisie? Misschien is het intervisieprogramma WIJS iets voor jou. WIJS staat voor Water en klimaat Intervisie voor Jonge waterprofessionalS. In dit programma ga je met een groep van zes andere jonge professionals in je vakgebied met je dagelijkse uitdagingen aan de slag. Hiervoor kom je gedurende een jaar in zes sessies bij elkaar onder begeleiding van stedelijk wateradviseur en trainer Wouter Stapel van bureau @Wouter. Stichting RIONED steunt dit initiatief om jonge vakgenoten te faciliteren in hun ontwikkeling. Dit najaar gaat de eerste groep al van start. Je kunt je nog aanmelden!

Wat doe je tijdens intervisie

Met het WIJS-programma leren de deelnemers van elkaar, doen zij ervaring en contacten op en krijgen zij een beter beeld van hoe zij zich kunnen ontwikkelen en hoe ze daar vorm aan kunnen geven. De deelnemers brengen casuïstiek (vragen/dilemma’s/onderwerpen) over hun werk en persoonlijke ontwikkeling in. Aan de hand van verschillende werkvormen gaat de groep aan de slag om samen tot de kern van de casus te komen en vervolgens aan praktische oplossingen te werken.

Wat is WIJS

WIJS is een programma van bureau @Wouter. Het is opgericht in samenwerking met Jong Waterbeheer, Stichting RIONED en STOWA. De eerste plannen voor samenwerkingen met SWIB (Stedelijk Water in Beweging, netwerk young professionals in stedelijk water) liggen ook al op tafel.

Meer informatie en aanmelden

In het najaar van 2022 start de eerste groep. Je kunt je nog aanmelden! De kosten bedragen € 750 per deelnemer, te betalen door je werkgever.

Lees meer over het programma van WIJS of neem direct contact op met Wouter Stapel via WIJS@Passie-Water.nl

Alle nieuwsberichten