Nieuws

Mijlpaal: al ruim honderd datasets op GWSW-server

Publicatiedatum 24 november 2020

We hebben een mijlpaal bereikt: op de server van het GegevensWoordenboek Stedelijk Water (GWSW) staan nu al meer dan honderd gemeentelijke datasets. Bovendien kunnen we nu ook waterschapsgegevens gaan toevoegen, die u kunt gebruiken in de regionale samenwerking en analyses.

Het GWSW is de open standaard voor het eenduidig uitwisselen en ontsluiten van data in het stedelijk waterbeheer. Afgelopen weken zijn bijna twintig nieuwe gemeentelijke datasets op de GWSW-server geplaatst, inclusief de gehele samenwerkingsregio Maas en Mergelland (zes gemeenten, waaronder Maastricht). Daarmee is het totaal de honderd gepasseerd, er staan nu al 106 datasets op de GWSW-server.

Zit uw gemeente daar nog niet bij? Lees meer over hoe uw rioleringsdata op GWSW en PDOK komt en waar u die gestandaardiseerde data voor kunt gebruiken.

Waterschapsdata ook toevoegen

Naast de groei van het aantal gemeentelijke datasets en het gebruik ervan is nu ook de technische voorziening klaar waarmee we waterschapsdata kunnen toevoegen. Dat gaan de waterschappen de komende maanden samen met het Waterschapshuis doen. U kunt de data van rwzi's, persleidingen en rioolgemalen dan gebruiken in regionale samenwerking en analyses.
Lees meer over de waterschapsdata.

Alle nieuwsberichten