Nieuws

Klimaatkennis op maat inzetten in uw organisatie en/of regio

Publicatiedatum 07 februari 2022

Raakt u weleens de weg kwijt in het ‘oerwoud’ van kennisproducten over klimaatadaptatie? Hebt u het idee dat bestaande tools nuttig zijn, maar niet geschikt voor de specifieke situatie in uw gemeente of regio? STOWA, Stichting RIONED en het Platform Samen Klimaatbestendig kunnen u helpen alle beschikbare klimaatkennis op maat in te zetten, zodat u daadwerkelijk aan de slag kunt met de aanpak.

Gemeenten barsten van de kennis over klimaatadaptatie en er zijn talloze kennisproducten beschikbaar. Maar wat de ene gemeente al lang en breed toepast, is niet altijd bekend of vanzelfsprekend toepasbaar bij de andere. STOWA, Stichting RIONED en het Platform Samen Klimaatbestendig verkennen daarom wat nodig is om bestaande hulpmiddelen, kennisproducten en tools in verschillende werkregio’s op maat te kunnen inzetten. Op die manier kan praktische klimaatkennis beter landen en kunt u die ook echt gebruiken bij uw gemeentelijke of regionale aanpak (zie ook dit H2O-artikel).

Bijeenkomst in uw regio

In 2021 hebben STOWA en Stichting RIONED meerdere bijeenkomsten over klimaatadaptatie in de regio georganiseerd, waarbij we gemeenten en samenwerkingsverbanden op weg hebben geholpen. In 2022 gaan we hiermee door. We bespreken hoe u de beschikbare kennis en tools op het gebied van klimaatadaptatie slim(mer) kunt gebruiken. Zo hoeft u het wiel niet zelf uit te vinden en kunt u sneller stappen maken in de daadwerkelijke aanpak. Wilt u weten wat we voor uw gemeente of regio kunnen betekenen? Stuur een e-mail met uw naam, organisatie en desgewenst de aanleiding naar Carleen Mesters (STOWA).

Alle nieuwsberichten