Nieuws

Flyers ‘Niet in het riool’ nu in zeven talen

Publicatiedatum 09 mei 2022

Wist u dat de vijf themaflyers van de campagne ‘Niet in het riool’ nu ook vertaald zijn in het Oekraïens? Zo kunt u Oekraïense inwoners van uw gemeente in hun eigen taal laten weten waar ze vet, doekjes, verf en medicijnen wél kunnen weggooien. De flyers zijn er nu in het Arabisch, Duits, Engels, Nederlands, Oekraïens, Pools en Turks.

Flyer 'Niet in het riool' in het Oekraïns.
Figuur A Flyer 'Niet in het riool' in het Oekraïns.Vergroot afbeelding

Kant en klare flyers in 7 talen

Voor voorlichting over goed rioolgebruik kunt u als stedelijk waterbeheerder de flyers van de campagne ‘Niet in het riool’ gebruiken. De kant en klare flyers zijn beschikbaar in het Arabisch, Duits, Engels, Nederlands, Oekraïens, Pools en Turks. In iedere taal zijn er themaflyers over vet, doekjes, verf en medicijnen en is er één met alle thema’s gezamenlijk. Alle flyers hebben dezelfde achterkant, met 'Waarom goed rioolgebruik' in de betreffende taal.

Juist gebruik van Nederlandse systemen

De Nederlandse systemen van vrijverval- en mechanische riolering bieden andere mogelijkheden en beperkingen dan die in andere landen. Met de juiste informatie kunnen mensen verstoppingen voorkomen en hun afval aanbieden aan de juiste afvalverwerker.

U kunt de pdf’s afdrukken en huis aan huis verspreiden, bijvoorbeeld in een specifieke wijk, een (flat)gebouw, op een recreatiepark of een zorginstelling. U kunt ze ook op uw website digitaal aanbieden.

Bekijk de flyers

Alle nieuwsberichten