Nieuws

Enthousiaste winnaars RIONEDinnovatieprijs: ‘Gewoon meedoen!’

Publicatiedatum 06 september 2021

Tijdens de RIONEDdag op 27 januari 2022 reikt Stichting RIONED weer de prijs uit voor de beste innovatie van het afgelopen jaar. Twijfelt u nog of u uw idee moet insturen? Misschien kunnen enkele oud-winnaars u over de streep trekken. Wees er snel bij, aanmelden kan nog tot en met 11 oktober 2021.

Elk jaar reikt Stichting RIONED tijdens de RIONEDdag een prijs uit voor meest innovatieve product, dienst, proces of project op het gebied van stedelijk waterbeheer: de RIONEDinnovatieprijs. Na een voorselectie mogen de beste kandidaten hun innovatie presenteren, waarna alle deelnemers aan de RIONEDdag gezamenlijk de winnaar kiezen. En dat kan best spannend zijn!

Ik weet nog hoe mijn vader Joop aan het oefenen was voor de presentatie, wij met timers in de hand. Hij was zo trots nadat hij gewonnen had! 
-    Caroline Moons, Moons ingenieurs, winnaar RIONEDinnovatieprijs 2011 & 2012

Wat zeggen oud-winnaars van de RIONEDinnovatieprijs?

Dit jaar blikken we met zeven oud-winnaars terug op hun winnende innovatie. Wat betekent het eigenlijk om een RIONEDinnovatieprijs te winnen? Is het spannend om op een groot podium te staan? En welke tips hebben zij voor de deelnemers aan de verkiezing van de RIONEDinnovatieprijs van 2022?

Een leuke bijkomstigheid is dat we regelmatig worden gelinkt aan de RIONEDdag. Mensen hebben dan al ergens over ons gelezen of ons gezien op die dag. Elke keer weer leuk om te zien dat men ons (her)kent!
-    Rob Alards, TileSystems, winnaar RIONEDinnovatieprijs 2020

Ook kans maken om uw innovatie op de RIONEDdag 2022 te presenteren?

Deelname aan de RIONEDinnovatieprijs is gratis en eenvoudig. U beschrijft uw innovatie in maximaal twee pagina’s A4. In het reglement staat aan welke voorwaarden uw inzending verder moet voldoen. U mailt uw aanmelding naar info@rioned.org, met als onderwerp ‘RIONEDinnovatieprijs 2022’.

Door de selectie komen en op zo’n podium je product mogen presenteren, is een ervaring op zich. De prijs was de kers op de taart. Als ik eraan terugdenk, verschijnt er weer een grote grijns op mijn gezicht.
-    Stefan Pols en Peter van Tilburg, Riox BV, winnaar RIONEDinnovatieprijs 2019

Wat gebeurt er na uw aanmelding voor de RIONEDinnovatieprijs 2022?

Alle inzendingen die aan de voorwaarden voldoen, publiceren we op onze website. Na 11 oktober 2021 beoordeelt een onafhankelijke nominatiecommissie alle inzendingen. Behoort uw inzending tot de beste innovaties? Dan ontvangt u uiterlijk 5 november 2021 de uitnodiging om uw innovatie op de RIONEDdag van 2022 te presenteren. Na de presentaties volgen stemronden waarin telkens de innovatie met de minste stemmen afvalt. Hebt u in de laatste ronde de meeste stemmen? Dan bent u de winnaar van de RIONEDinnovatieprijs 2022!

Nieuwsgierig?

Bekijk de inzendingen van de RIONEDinnovatieprijs 2022 tot nu toe. Aanmelden kan nog tot en met 11 oktober 2021.

Alle nieuwsberichten